Published On: Pet, lip 25th, 2021
#3rd |

Mnoštvo vjernika stiglo u Međugorje (FOTO)

Mnoštvo vjernika pristiglih sa svih strana svijeta sudjelovalo je u petak u Međugorju u procesiji koja se ove godine prvi put održala, a kretala se od Brda ukazanja, mjesta gdje se premda tvrdnjama koje Vatikan spori, Gospa prvi put ukazala vidiocima, pa sve  do crkve sv. Jakova.

Sudionici procesije došli su do župne crkve prije početka večernjeg molitvenog programa, odnosno molitve krunice, nakon čega je uslijedila središnja svečana sveta misa koju predvodi provincijal fra Miljenko Šteko.

Procesija je održana u povodu obilježavanja 40. godišnjice navodnih 50.000  Gospinih ukazanja u Međugorju u kojem ovih dana boravi više tisuća hodočasnika.

To je simbolika današnjeg dana, da krenemo s onog mjesta na kojemu je Gospa susrela vidioce 25. lipnja 1981. godine – kazao je ranije u razgovoru za Fenu međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Inače ovakve rečenice u kojima se tvrdi da su ukazanja neupitna, Sveta Stolica strogo zabranjuje na misama u Međugorju. Jedan je to od razloga zašto je Hauzer u tom mjestu. Tako da ono što lokalni fratri ne smiju tvrditi na misama, oko navodnih ukazanja, govore u medijima, te tako privlače turiste. Šakota je tako za FENU rekao kako se danas iz Međugorja cijelom svijetu šalje poruka mira.

Lijepo je danas biti u Međugorju, mnogo mladih je tu, hodočasnici su cijelu noć hodali, hodočastili, došli, među ostalim, i iz SAD-a, Španjolske, Francuske, Ukrajine, Poljske, Rumunjske, Južne Koreje, naravno Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, doslovno sa svih krajeva svijeta – dodao je fra Marinko.

Prema tvrdnjama tada šestero djece – Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković, Ivan Dragićević, Ivan Ivanković i Milka Pavlović, Gospa se prvi put ukazala 24. lipnja 1981. godine.

Nitko od njih se nije zaredio. Mnogi su napravili odlične biznise.

Pitanja koja su postavljala Gospi ponekad čak i nasmijavaju. Tako ju je jednom Jakov pitao hoće li Dinamo biti prvak, a pitali su je i oko postavljanja klime na objekt crkve.

Međugorje je s vremenom počelo prerastati u šizmu. Neki od svećenika su se odmetnuli od Crkve i prekršili sakramente. I to duhovni voditelji samih vidioca poput stanovitog  Fra Tomislava Vlašića.

Koliko štovatelja Međugorja uopće zna da je on izbačen iz franjevačkog reda nak0n što se otkrilo da je s časnom sestrom začeo dijete a potom dotičnu tjerao da to krije? I sve to daleko prije prvog ukazanja. Koliko vjernika u Međugorju zna da je “međugorska Gospa” za njega rekla da “Bog s njim ima velike planove?”

Kako je Fra Tomislav osnovao novu Crkvu – Crkvu Krista Kralja cijelog svemira, te zgrade iste napravio i u Međugorju i u Italiji,  i danas komunicira s vanzemaljcima, a kako rekosmo, Gospa Međugorska je najavila da Bog  s njim ima velike planove, zašto dragi vjernici svoje časne sestre i majke ne šaljete ka Fra Tomislavu?

Ako već vjerujete Gospi Međugorskoj. Jelte.

Hvaljen Isus i Marija, braćo i sestre katolici…

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x