Published On: Pon, sij 13th, 2020

MLINAREVIĆEVA JE U PRAVU: U Hercegovini dolazi vrijeme hrabrih i nepokolebljivih. Prestaje vrijeme blagog naroda…

 • Doći će vrijeme kad će naše žene u našim pekarnicama, recimo u Širokom, onim “odvažnim heroinama” koje  lažu iz dana u dan, recimo o tome kako širokobriješki očevi kupuju grobna mjesta svojim živim kćerima kad obole od raka, kazati u facu, ali za stvarno: Draga gospođo, uz dužno poštovanje, napustite moju radnju, ja vam svoj kruh neću prodati
.
 • Doći će dan kad će za stvarno, ne iscenirano, vođe nekog urbanog festivala kazati izručiteljicama Hercegovine,  da im ne pada na pamet surađivati s patološkim lažljivicama, koje se same odjave s festivala a potom izmišljaju brutalne zabrane i glume “Preživjele žrtve Žlibine”. Sramoteći tako ljude koji su ih godinama stajali i pozivali na festival. Istovremeno šuteći o zabrani Orhana Pamuka u dragim i dobrim Bosnama.
 • Doći će dan kad će blagog i nemarnog HDZ-ovog poreznog inspektora zamjeniti odvažni inspektor, koji ne strepi od UK ambasadora i Saraj begovata, koji ne šuti radi Saraj karijere, i koji će podnijeti poreznu prijavu onim autoricama koje se hvale najprodavanijim knjigama a ne nađu vremena prijaviti autorski honorar. Kao i za rad na crno u nepostojećoj firmi.U kojoj su u ime nepostojećih diploma izdavali postojeće potvrde o završenim stupnjevima jezika.
 • Doći će dan kada će Režimski tužitelji biti prošlost. I kada će takvima sjesti tužba za neovlašteno izdavanje svjedožbi engleskog, za lažno predstavljanje kao profesorice i za krivotvorenje životopisa u Predsjedništvu.
 • Doći će dan, kada će prestati postojati blagi hrvatski beta političari, klanjači obljetnica i šutljivci u parlamentima i kad će ti nakon tone, šljokičaste tone laži i mržnje, spremiti tužbu za svaku laž koju si iznijela. Čak i na mrtve majke. Čak i na žene umrle od raka.
 • Doći će dan kada Fra Toljatiji u Večernjacima neće kriti od hrvatske javnosti što se događa u Predsjedništvu BIH. Radit će hrabro svoj novinarski posao. Pisat će otvoreno o sramotnoj činjenici da je Vatikan primio Komšićevog ambasadora i još sramotnijoj da nuncij po Bosnama sijeli sijela s najgorim nacionalističkim i unitarističkim 99 šljamom.
 • Doći će dan kada će u MVP BIH netko zbog lažova i krivotvoritelja koje je štitio, završiti na sudu, jer je  krivotvorene dokumente, recimo  krivotvoreni CV, upotrijebio kao valjane, poslao ih strane države i time obmanuo iste,  a ljude s krivotvorenim papirima bez diplome  prijavio na VSS plaću. Po naredbi Režima. Tamo više neće biti blagog Brkića niti metro Grubeše. Neće takve moći više tko štititi.Jer će hrabri narod delegirati hrabre ljude.
 • Doći će dan kada će i Srbi u Pragu saznati koje su autorice i “ugledne spisateljice” u BIH hvalile i hvale ubojice hercegovskih Srba, silovatelje Olge Draško, ubojice bračnog para Kuzman, kako su ih  anđelima suživota nazivale, sanjarima, idealistima, ljude neljude,ustaše koji su te nedužne civile trijebili kao zečeve. Mitraljezima. Noževima. Recimo Blaža Kraljevića.Građanskog sarajli junaka od Dretelja. Junaka Komšićevog i junaka njegovih bičarki. Saraj heroina.
 • Doći će dan kad se dekani na Sveučilištu u Mostaru prestati biti miševi, ma kako slavna prezimena nosili, i  kad se neće bojati najveće režimske kukače, nego će javno objaviti kako se netko lažno predstavlja ne samo kao profesor , nego i kao apsolvent i kako takve uopće nemaju studentski status,  nego su izbačene , pošto nisu imale znanja u zadanom roku, prilagoditi se Bologni, i završiti “taj užasno teški” fakultet.
 • Doći će dan kada će studenti , hrvatski, spaliti svoje Indexe, pred fakultetom koji takve štiti. Iz principa. Iz borbe za bolje sutra.
 • Doći će dan kada će javnost shvatiti koliko je lako otvoriti fake profil, i sam sebi prijetiti.
 • Doći će ukratko dan, kad više neće biti zajebancije s hrvatskim masama koje doista rade. A ne žive na grbačama svojih muževa koje psihički maltretiraju, i  koje iz noći u noć, brutalno varaju.
 • Doći će dan kad se ovaj blagi narod više neće moći jebati u mozak. I kad će prestati biti narod koji nema toliko vremena, razotkrivati svaku medijsku laž takvih. Iz dana u dan.
 • Doći će ukratko dan kada će pasti Režim i svi njegovi patuljci i politička dna, nakačena na njega. Kad će se strani veleposlanici ispričavati što se miješaju u unutarnja pitanja i otvoreno podržavaju korupciju. Samo zato jer su im lažljivice prodale trash pod književnost, a laž pod istinu.
 • Dolazi dan kada će pasti Ideološki Rasizam Kotline koju se mora nazivati Jeruzalemom.
 • Doći će dan kada će sve hrvatsko što gmiže oko Komšića, bila to kardinalna greška od Uzoritog ili Grlata Pobegulja od Žlibine moliti za oprost, a nikog blagog u tom narodu više biti neće da im oprosti. Iz jednog prostog razloga: Jer će taj narod shvatiti, da je svako dosadašnje uzmicanje, stostruko puta bilo kažnjeno. Upravo od onih kojisu se građanskima prozvali.
 

U pravu je Martina Mlinarević. Doista dolazi taj dan. Došao je.

Ona je puno uradila da narav blagog naroda postane prošlost.

Ona i dalje čini sve da ovaj narod konačno postane politička nacija.

Prestane biti lopta za udaranje.

Kojoj će se bez posljedica javno prijetiti nabijanjem na kolac i silovanjima. Kojem će se nasilnici i nasilnice nad tim narodom, naši hodajući stockholmski sindromi, predstavljati kao “rijetki heroji ponikli iz tog naroda”.

Dosta se po ovom narodu udaralo ko po mrtvom jaretu.

Gotovo je. Nema više.

Hvala joj od srca na tome!