Published On: Čet, ruj 13th, 2018

MLADIĆ KOJI JE UPAO NA TEREN TIJEKOM FINALA SP-a U TEŠKOM STANJU Netko ga je otrovao?: ‘Prvo je oslijepio, zatim zanijemio, a onda ostao paraliziran’

Ruski mediji javljaju da je član prosvjedne ruske punk skupine Pussy Riot hospitaliziran u teškom stanju zbog mogućeg trovanja, navodi Associated Press.

Radio Eho Moskve i online vijesti Meduza izvijestili su u srijedu da se Pjotr Verzilovnalazi intenzivnoj njezi kasno u utorak. Mediji citiraju članicu Pussy Riot Veroniku Nikulšinu, koja je rekla da je Verzilov prvo izgubio vid, zatim i sposobnost govora, a u konačnici je ostao nepokretan, prenosi Jutarnji.hr.

Nikulšina je rekla da se Verzilov liječio u toksikološkoj jedinici jedne moskovske bolnice.

U bolnici je završio u utorak nakon sudskog ročišta u slučaju Nikulšine.

Verzilov, Nikulšina i dvoje drugih aktivista služili su dvotjedne zatvorske kazne zbog ometanja Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji u srpnju.

Oni su utrčali na teren u policijskim odorama, kratko prekidajući finalnu utakmicu između Francuske i Hrvatske. Izjavili su kako prosvjeduju zbog pretjeranih policijskih ovlasti u Rusiji.

Soccer Football - World Cup - Final - France v Croatia - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - July 15, 2018 Croatia's Dejan Lovren clashes with a pitch invader REUTERS/Carl Recine TPX IMAGES OF THE DAY - RC1BD24C23E0
Soccer Football - World Cup - Final - France v Croatia - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - July 15, 2018 A pitch invader is chased by a steward during the match REUTERS/Christian Hartmann - RC1D4CF838D0

U kolovozu 2012. članice benda Maria Aljohina, Nadežda Tolokonikova i Jekaterina Samutsevič proglašene su krivima i osuđene na po dvije godine zatvora za huliganizam potaknut vjerskom mržnjom zbog izvedbe „punk molitve“ u katedrali Krista Spasitelja u Moskvi kojom su Majku Božju zazvale da uzme sebi ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Verzilov i Tolokonikova su, inače, u braku.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare