Published On: Sri, srp 8th, 2020

Mladić koji je postao simbolom beogradskog prosvjeda objavio dokument koji dokazuje da Vučić laže

Predsjednik Srbije Alesandar Vučić i ministar zdravlja Zlatibor Ločar su demantirali prosvjednika Petra Đurića koji je postao simbol prosvjeda u Beogradu nakon što je jučer izjavio da je njegov otac umro od koronavirusa jer nije bilo slobodnih respiratora.

Petar Đurić, sin Ljubiše Đurića, poznatog umjetnika koji je umro od koronavirusa, u emotivnoj izjavi objasnio je zbog čega prosvjeduje pred Skupštinom Srbije u Beogradu i postao zaštino lice prosvjeda, a njegova izjava “Ćale, ovo je za tebe” neslužbeni moto prosvjednika.

Đurić je kazao da je njegov otac umro jer nije bilo dovoljno respiratora, predsjednik Srbije Alesandar Vučić i ministar zdravlja Zlatibor Ločar su ga demantirali.

 

 

Liječnici su se borili do posljednje sekunde. Mi u Zemunskoj bolnici imamo respiratore, mislim da je treća po broju respiratora. Riječ je o osobi vrlo loše prošlosti, osuđivanom za kaznena djela. Druga osoba je Sloba Robija, višestruko osuđivan. Nemojte takve predstavljati kao junake, znamo s kim imamo posla. One koji profesoru Baziću guraju prste u usta i govore kur*o, nemojte mi predstavljati kao junake, rekao je Vučić, a Ločar je dodao da su liječnici pokušali sve, ali bez uspjeha.

Petar Đurić je pak na Facebooku objavio dokument o povijesti liječenja u kojem se jasno vidi kako je njegov otac bio na čekanju za respirator, ali svoje mjesto nije dočekao.

09.04. 2020. – 11:58 Konzultiran anesteziolog, upućeno je prevođenje u respiratorni centar, čeka se slobodno mjesto; 03:08 – Afebrilan sO2 86%, kontaktiran anesteziolog iz Respiratornog centra radi prevođenja – trenutno nema slobodnih mjesta, te se liječenje nastavlja u JIN, piše u dokumentu, prenosi Nova.rs.

Ljubiša Đurić primljen je u KBC Zemun 28. 3., a preminuo je 13 dana kasnije.

TRAŽI VUČIĆEVU ISPRIKU I NAJAVLJUJE TUŽBU

Đurić je napisao kako objavljuje izvještaj iz Zemunske bolnice iz kojeg se vidi da on govori istinu. “Moj pokojni otac je 3 dana čekao da dođe na red za respirator. Predsjednik i doktor smrt, nisu se ni potrudili da provere, da li je to tačno, ili ne jer polaze u svojoj bahatosti od toga da je lako nekog, maloga, popljuvati i zgaziti… i da im niko ništa ne može”, napisao je Đurić.

Piše kako su toliko bezobzirni da su iskopali njegove nestašluke iz škole i javno ga ispljuvali. “Ne sporim da sam bio nemirno dete, ali da li se to može porediti sa njihovim permanentnim lažima, kojima se služe da bi nas ubili u svakom smislu. Sva sreća sto postoje društvene mreže pa uspevamo da istina dođe do ljudi i da stvorimo pravu sliku, o ovim lažovima na vlasti”, napisao je

Kaže kako očekuje da mu se Vučić i ministar zdravlja ispričaju, a ukoliko se to ne dogodi, protiv njih će podnijeti kaznenu prijavu zbog laži koje su o njemu izrekli.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>