Published On: Mon, Nov 25th, 2013

Mladi su itekako svjesni političkih igrica koje će nam se prodavati pred izbore

Na Španjolskom trgu u Mostaru mreža mladih aktivista/kinja iz cijele Bosne i Hercegovine – KarAKTer skupa sa drugim volonterima i aktivistima iz Mostara izvela je ulični performans koji je demonstrativno pokazao koliko nadležne institucije naše države zajedno sa političarima sve tri ‘strane’ (ne)ulažu i (ne)obraćaju pažnju na obrazovane mlade ljude BiH iz razloga što navodno postoje bitnija pitanja čiji će odgovori doći, po svemu do sada sudeći, tek nakon Godota.

Uz ovaj problem, transparenti na kojima je stajalo ‘’Znamo šta ćete raditi naredne godine’’ pokazuju da su mladi itekako svjesni političkih igrica koje će nam se prodavati pred izbore sljedeće godine i da ovaj put, uz kritičku svijest mladih, to neće tako lako proći!

Ovaj demonstrativni performans nije izveden samo u Mostaru, već I u mnogim drugim BiH gradovima uključujući Sarajevo, Prijedor, Zenicu, Banja Luku I Gornji Vakuf-Uskoplje.

Mladi Bosne I Hercegovine ovom i sličnim manifestacijama pokazuju da oni mogu i žele da međusobno surađuju te da je krajnje vrijeme da to isto nauče i političari.

O aktivnostima karAKTera saznajte više na www.karakter.ba ili na karAKTernoj facebook stranici.

Bljesak.info