Published On: Sub, tra. 14th, 2018

MLADI SDA TVRDE – SDA je temelj države BiH, to je još Alija pokazao

Mladi SDA iz Tuzlanske Županije danas su na skupu u Tuzli kazali kako je u temelj države BiH utkana ideja SDA koju je stvorio Alija Izetbegović. Između ostalog, naveli su i da su oni mlada snaga koju su im roditelji ostavili u “emanet” i da je njihova ideja – Bosna i Hercegovina.

U Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli održan je Programski skup Asocijacije mladih SDA TŽ-a. Mladi iz Tuzlanske županije okupili su se kako bi poslali jasnu poruku da SDA ima mladost na koju može računati, ali i da mladima pripada daleko veći udio u odlučivanju kada je u pitanju BiH i uloga mladih u njoj, priopćeno je iz Asocijacije mladih SDA TŽ.

Gosti Programskog skupa bili su predsjednik Asocijacije mladih SDA BiH Salko Zildžić, zastupnik u Skupštini TŽ Muamer Zukić, te šef ureda federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Nisvet Mujanović.

O ulozi mladih, a pogotovo ulozi žene u politici govorila je predsjednica Asocijacije mladih SDA Kalesija Sumeja Ramić, koja je istaknula da tim KO AM SDA TŽ-a okuplja obrazovane, perspektivne i čestite mlade osobe koje su sa jedne strane prepoznale važnost države i državotvornost SDA, a sa druge snagu mladog čovjeka koji ne dopušta da ga politički procesi nose “poput nabujale rijeke sa obale na obalu”, već aktivno djeluje na političke procese.

– Vodeći se riječima prvog predsjednika Alije Izetbegovića, moramo voditi računa o sudjelovanju žena u politici na način da se radi na stvaranju jednakih uvjeta u svim poslovima društva i države za obrazovane i aktivne osobe, bili oni muškarci ili žene – kazala je Ramić.

Predsjednik Asocijacije mladih SDA TŽ Midhat Čaušević istaknuo je da je SDA državotvorna stranka te da je u temelje nezavisnosti države Bosne i Hercegovine ugrađena ideja SDA, ideja Alije Izetbegovića.

– Mladi su pokazali da danas mogu preuzeti emanet koji su nam ostavili naši roditelji, braća, najdraži braneći Bosnu i Hercegovinu. SDA je put kojim će mladi hoditi, ali isto tako vrijeme je da to ovaj put kao nikad do sada pokažu i naši najodgovorniji. Nova snaga dolazi u SDA, nova snaga za nove izazove, jer naša prednost je u činjenici da imamo jasan cilj i iskrenu namjeru, a to je država Bosna i Hercegovina – istaknuo je, između ostalog Čaušević.

Skupu su se, pored nabrojanih obratili i Džanan Kušljugić, Abdel Đozić, Alija Mevkić, Muamer Zukić i predsjednik AM SDA BiH Salko Zildžić, priopćeno je.

I.C. / Dnevnik.ba

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer