Published On: Pet, stu 5th, 2021

Mladi SDA-ovci kažu da Naša stranka otežava ‘njihovu borbu’

Tvrdnja Naše stranke da je “SDA najveći krivac za trenutno stanje u Bosni i Hercegovini” nije ništa više do nevješti pokušaj amnestiranja Milorada Dodika i SNSD-a od odgovornosti za rušenje Daytonskog mirovnog sporazuma, saopćili sui z Asocijacije mladih SDA.

“Ako Naša stranka osjeća potrebu da se politički obračunava sa SDA u okolnostima u kojima Dodik protivustavnim djelovanjem direktno ugrožava mir i stabilnost, onda ili imaju namjeru pomoći mu u tome ili ih ne zanima ništa više od nekoliko kantona i pripadajućih im proračuna pa su spremni zarad sitnih uskostranačkih interesa založiti interese države”, navode u priopćenju.

Podsjećaju da je Naša stranka “imala priliku postati dio ‘jedinstvenog probosanskog bloka’ koji bi se na državnom nivou suprostavio antidržavnim politikama, ali su umjesto toga izabrali dobro plaćenu opozicijskuhladovinu iz koje će kritizirati  sve što urade ili ne urade oni koji nisu pobjegli od te odgovornosti”.

“Zaista se nadamo da će Naša stranka konačno, nakon 13 godina postojanja, proširiti svoje djelovanje na prostor entiteta RS-a ili u sredinama u kojima Bošnjaci nisu dominantna većina, da će shvatiti pogubnost suzdržanosti pri oduzimanju kontrole nad SIP-om od SNSD-a i HDZ-a, isporučivanja Mostara HDZ-u ili uvođenja te stranke u vlast Tuzlanskog kantona, te da će smoći snage da interese države stavi ispred potrebe preuzimanja vlasti u dva kantona. Ako to nisu u stanju, onda barem ovaj put neka ne odmažu u borbi protiv onih koji prijete novim sukobima i ratom”, stoji u priopćenjuAsocijacije mladih SDA.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Kiklop
Kiklop
1 godina prije

Mislim da nije tocno.Za ovakvo stanje krivi su Srbi i Hrvati.D nije njih pravila bi se islamisticka unitarna bih i svi bi bili zadovoljni.Ja sit i sve ovce na broju rece vuk jeduci cobanina…

Dunja
Dunja
Šta ti kažeš na ovo?  Kiklop
1 godina prije

Tu “… Islamistička unitarna…” ubaci riječ fašistička. Jer fašizam I vehabijski Islam idu ruku pod ruku.

Dunja
Dunja
1 godina prije

U bmti koja idiotska zadojenost i indoktrinacija. Nema tog boga da ja odem u Sarajabad. Verujte da se bolje osjećam u Istambulu.