Published On: Fri, Jun 7th, 2019

Mladi pastor zna nekoga tko je prilični punk rocker, a njegovo ime je Isus Krist 

Pastor mladih Doug McCabe usputno je spomenuo da  ima prijatelja koji je u mladosti bio “pravi punk rocker, a njegovo ime je Isus Krist”, dok je pokušavao angažirati  u vjeri 16-godišnjeg punk župljaninaa Alexa Freemana,  potvrdili su svjedoci.

“Vidio sam da je Alex malo neodlučan u vezi nekih naših učenja … pa sam ga podsjetio da je Isus iz Nazareta, Božji sin, zapravo bio”veliki punker “, rekao je mladi pastor.

“Taj je mladić Isus imao česte sukobe s autoritetom, živio je putujući način života i” imao je svoju pankersku posadu “od 12 učenika. Nikad poslije nije bilo  više punka od toga. ”

Osim toga, McCabe je rekao Freemanu da, ako je on…… u potrazi za prijateljem ‘poznajem nekoga s kim uvijek možeš razgovarati”.

Freeman je navodno stajao, buljeći u prazno, 15 sekundi prije nego što je McCabe žurno dodao: – Isus. Govorim o Isusu – tipu koji je sve to.

McCabe je poznat po tome što je Kristovu poruku posebno prilagodio mladim župljanima.

“Ovdje sam imao mladića, kapetana jedne nogometne momčadi, koji je počeo lutati od stada”, rekao je McCabe. “Ali Isus je bio poput braniča kršćana koji su izgubili život. Iako su Rimljani bili veći tim, Isus je uspio dići tim i  uvesti ekipi i pobjednkčki  gol na terenu.

Nakon “rap sesh” s McCabeom, Freeman je privatno priznao da su neke od poruka na ,njega utjecale.

“Iako bi svima trebalo biti jasno da je crkva glupa, bilo je prilično cool kad je pastor Doug rekao da je knjiga Otkrivenja” … pravi Blitzkrieg Bop na kraju “, rekao je Freeman, pokušavajući naručiti alkohol izvan 7-11.

“Onda mi je ispričao kad je Isus prevrnuo sve te stolove u hramu – gotovo kao da je tim momcima govorio da je jedina stvar koja je bitna ljubav Božja, a koja se ne može prodati.”