Published On: Uto, stu 7th, 2017

MLADI GAY OTAC PROGLAŠEN KRIVIM ZA UBOJSTVO BEBE KOJU JE DVA TJEDNA PRIJE SLUŽBENO USVOJIO Zvao ju je Sotonom u obliku bebe i mjesecima mučio

Matthew Scully-Hicks, 31-godišnjak iz Velike Britanije proglašen je krivim za ubojstvo 18-mjesečne bebe nakon što su prošla samo dva tjedna otkako su je on i njegov partner službeno usvojili, piše BBC.

Prošle godine, 25. svibnja, nazvao je hitnu službu i kazao da ju je našao kako leži bez svijesti na podu, no porota mu nije povjerovala.

Patalog Stephen Leadbetter je kazao kako je beba naočigled bila konstantno mučena, te je ustvrdio kako je zadobila ozbiljnu ozljedu glave što je prouzročilo srčani udar.

Snimka mozga pokazala je da je malena Elsie imala krvarenje u mozgu, a obdukcija je pokazala kako je imala i slomljena rebra, napuklu bedrenu kost i napuklu lubanju.

Također, imala je krvarenje u mrežnici, i to na oba oka, što je povezano s traumom koju je doživjela. Njezin posvojitelj navodno ju je tresao, a potom je snažno bacio na pod.

Nekoliko mjeseci prije njezine smrti, Scully-Hicks kazao je svom suprugu i zdravstvenom radniku koji ih je došao posjetiti da je Elsie modricu na licu i slomljenu nogu zaradila trčkarajući oko kuće.

No liječnik koji je pregledao Elsie nakon smrti, kazao je kako se iskaz njezinog posvojitelja ne poklapa s njezinim ozljedama.

Samo tri mjeseca prije nego li je Elsie umrla, Scully-Hicks je nazvao 999 i kazao da je djevojčica pala niz stepenice, nakon što su se zaštitna vrata na vrhu slučajno otvorila kada se na njih naslonila.

Hitnu je ponovno nazvao 25. svibnja, te im kazao kako je djevojčici promijenio pelenu, otišao iz sobe, a kada se nekoliko minuta kasnije vratio, nije reagirala.

– Približio sam joj se i zazvao ju, no nije se odazvala. Sagnuo sam se da je prodrmam no ni tad nije bilo odgovora, pa sam nazvao Hitnu – kazao je poroti i pojasnio im kako je nastavio s oživljavanjem sve dok je nije preuzela policija i odvela je u bolnicu.

Elsie je umrla četiri dana kasnije u bolnici u Cardiffu nakon što su liječnici ustvrdili kako je ne mogu spasiti.

Tijekom suđenja porota je čula kako je Scully-Hicks poslao sms poruke svom suprugu Craigu (36) u kojima je pisalo kako se muči s Elsie koja je ‘Sotona u obliku bebe’ i ‘psiho’.

Susjedi su pak na sudu kazali kako su čuli da Scully-Hicks viče i psuje na bebu.

Čitavo vrijeme on je bez ikakvih emocija slušao suđenje i dočekao presudu.

– Njegovo ponašanje 25. svibnja bilo je samo kulminacija nasilja prema nemoćnom djetetu – bebi koju je trebao voljeti i štititi, a koju je umjesto toga napadao, zlostavljao i naposljetku ubio – kazao je tužitelj.

S istragom se suočavaju i socijalne službe kako bi se ustvrdilo je li u njihovom radu bilo propusta, i jesu li mogli spasiti bebu. Naime, socijalna služba posjetila je par čak 13 puta i nijednom nisu reagirali, unatoč tome što je imala slomljenu nogu nakon što je ‘pala niz stepenice’.

Iz službe za posvajanje kazali su kako je slučaj tragičan i ekstremno rijedak, a isto je izjavila i policija.

– Ovaj slučaj ostavio je velik trag na javnosti, uključujući brojne profesionalce koji su bili uključeni u brigu za to dijete. Želim im svima zahvaliti, kao i brojnim svjedocima koji su sudjelovali u istrazi. Ovo je ekstremno rijedak slučaj i jeziv splet okolnosti. Mi kao policija i dalje poštujemo i cijenimo ulogu koju posvojitelji imaju u našem društvu – zaključio je detektiv Stuart Wales.

Nakon četiri tjedna suđenja Matthewu Scully-Hicksu presudu za ubojstvo posvojene bebe sud će izreći u utorak.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x