Published On: Ned, ruj 18th, 2016

Mladen Ivanić: Izlazim na referendum o Danu RS-a

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić rekao je da će institucije RS-a morati zauzeti neki stav o odluci Ustavnog suda BiH, ali da će on poštovati odluku Narodne skupštine Republike Srpske i, ako ostane ovako kako jeste, izaći na referendum.
On nije želio komentirati priopćenja i stavove američke Ambasade u BiH i izjave člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.
“Tko god misli da će na silu tjerati srpski narod da odustane od datuma i događaja koji su njemu bitni, strašno griješi i daje najveći doprinos tome. Naprotiv, nasilnim tjeranjem BiH se sve više ruši”, rekao je Ivanić novinarima u Bosanskoj Dubici.
On je dodao da jamči da će 9. siječnja ostati dovoljno velik i snažan blagdan jer će srpski narod taj dan, kad sve ovo jednog dana bude prošlo, slaviti s još većom snagom i uvjerenjem.
“To je ono što ja znam i zato sam potpuno miran”, zaključio je Ivanić.
Ivanić je rekao da je nakon jučerašnje odluke Ustavnog suda BiH, kako je i pretpostavljao, došlo do pogoršavanja političkih prilika u BiH.
“Mi smo sad u zaista jednom vrlo složenom političkom trenutku i moja je obveza da djelujemo da se sigurnosni aspekt cijele situacije drži pod kontrolom”, rekao je Ivanić.
Ustavni sud BiH jučer je odbio apelaciju Narodne skupštine Republike Srpske za preispitivanje odluke ovog suda kojom je Dan Srpska – 9. siječnja proglašen neustavim.
Razmatrajući zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića za ocjenu ustavnosti Odluke o raspisivanju referenduma u Republici Srpskoj, Ustavni sud usvojio je privremenu mjeru kojom se privremeno obustavlja odluka Narodne skupštine Republike Srpske.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x