Published On: Sun, Jul 28th, 2013

MLADEN BOSIĆ: Tražimo ostavku ministra policije RS Radislava Jovičića radi jučerašnjih scena policijskog nasilja

Javnost je šokirana jučerašnjim scenama policijskog nasilja u Banjoj Luci i SDS traži ostavku ministra policije RS Jovičića zbog korišćenja brutalne i neprimjerene sile protiv porodice Vulić, kao i zbog nedavnog privođenja i zastrašivanja novinara i studenata, kazao je predsjednik SDS Mladen Bosić.

Srpska demokratska stranka (SDS) traži ostavku ministra policije RS Radislava Jovičića nakon što su javnost šokirale jučerašnje scene policijskog nasilja u Banjoj Luci.

– Javnost je šokirana jučerašnjim scenama policijskog nasilja u Banjoj Luci i SDS traži ostavku ministra policije RS Jovičića zbog korišćenja brutalne i neprimjerene sile protiv porodice Vulić, kao i zbog nedavnog privođenja i zastrašivanja novinara i studenata – kazao je predsjednik ove stranke Mladen Bosić.

Navodeći da je ministar Jovičić imao podršku SDS-a na početku svog mandata, kada se činilo da će obavljati profesionalno i nepristrano svoj posao, Bosić je dodao da je sada jasno da je ministar policije „potpao pao pod direktan utjecaj politike i novopečenih bogataša koji su svoje bogatstvo stekli na sumljiv način pod zaštitom aktualne vlasti SNSD-a“.

– Stavljanjem policije u zaštitu interesa onih koji su pljačkali narod, ministar je ponizio i srozao ugled institucije policije RS – kazao je predsjednik SDS-a.

Ističući da je policija RS bila “uz narod kada je RS stvarana i da je dala ogromne žrtve i doprinos njenom nastanku”, Bosić kaže da je ona i jedan od stubova sigurnostii budućeg razvoja RS.

Jučerašnje dešavanje u Banja Luci, za predsjednika SDS-a, je još jedan dokaz da je neophodno hitno usvojiti Zakon o ispitivanju porijekla imovine i utvrditi na koji način su došli do bogatstva oni „čije pare sada štiti vrh SNSD-a i zbog kojih policija tuče i privodi građane“.

– SDS je zabrinuta da RS tone u totalitarno društvo u kojem će institucije od osiromašenog naroda štititi samo malu grupu novih bogataša oko vrha aktualne vlasti. To je siguran put za uništavanje RS iznutra i tu činjenicu ne može sakriti ni lažni patriotizam onih koji su posljednjih sedam godina u privatne džepove isisali milijune iz proračuna RS – kazao je predsjednik SDS-a Mladen Bosić.

(FENA/kr)