Published On: Pet, svi 3rd, 2013

Mjuzikl ''Josip i kričave boje njegovih snova'' premijerno izveden u Čapljini

Premijera mjuzikla ”Josip i kričave boje njegovih snova” održana je danas pred čapljinskim osnovnoškolcima i srednjoškolcima, koji su do zadnjeg mjesta ispunili Gradsku sportsku dvoranu.
Ovo raskošno djelo izvelo je međunarodno kazalište iz Dallasa, koje je osnovao Richard Montez, ujedno direktor i redatelj.
Richard već mjesec dana radi sa mladim Čapljinkama i Čapljincima, kao i sa glumcima iz ostalih gradova, pa i susjedne Republike Hrvatske, a zanimljivo je istaknuti kako su svi koji nastupaju u ovom mjuziklu amateri i kojima su ovo prvi koraci na pozornici.
Pod redateljskom palicom Richarda Monteza, na pozornici se izmijenilo više od dvjesto glumaca, a glavna uloga Josipa pripala je Čapljincu Mufidu Bešiću, koji je publiku oduševio izvrsnom glumom, kao i svi ostali glumci, pjevači i plesači, a učenike je oduševio neviđeni spektakl boja, glazbe i kostimografije.
”Josip i kričave boje njegovih snova” biblijska je priča koja govori o Josipu i njegovoj ustrajnosti da ostvari svoje snove. Istinita povijesna radnja zaogrnuta u čak dvjesto atraktivnih kostima.

Mjuzikl je do sada izveden u više od šezdeset zemalja diljem svijeta, a nakon svake izvedbe publika ostane pod dojmom opuštene, vedre ali i čudesne bezvremenske poruke Biblije.

Priča je to o Josipu i jedanaestero braće. Josip je bio sanjar ali njegova braća su ga zbog ljubomore prodala u ropstvo. Ali Bog je imao druge planove za Josipa, pa je tako on postao drugi čovjek do kralja u Egiptu.

Osim ovog termina za učenike mjuzikl će biti prikazan i večeras, također u Gradskoj sportskoj dvorani, s početkom u 20:00 sati.

Spektakularna kostimografija, odlični glumci, i originalna radnja predstave razlozi su zašto će ovaj događaj mnogima ostati u trajnom lijepom sjećanju, ali isto tako ovo su razlozi zašto ovaj mjuzikl treba pogledati.
J.Z.
Petak, 3. svibnja 2013. 15:49
Bljesak.info