Published On: Uto, srp 30th, 2019

Mještani tvrde: Vidjelica Mirjana betonira plažu na svojoj parceli na Hvaru

Međugorska vidjelica Mirjana Dragičević-Soldo ima parcelu u Sućuraju na Hvaru koju je prema tvrdnjama mještana devastirala.

Prema podacima iz zemljišnih knjiga, vlasnici kuće i parcele zaista su Mirjana i Marko Soldo.

Slobodna Dalmacija ju je pokušala kontaktirati no nisu dobili odgovor.

Dala je betonirati i popločati plažu, a onda je još i potjerala Sućurane koji su se tu inače dolazili okupati. Devastira i radi privatnu plažu na devastiranom, a institucije ne reagiraju, svjedoči profesorica Suzana Kačić-Bartulović, koja je ovaj primjer uzurpacije pomorskog dobra ranije prijavila nadležnima.

Iz Državnog inspektorata kazali su da će obići devastirano područje.

Inspekcijski nadzor nad betoniranjem i popločanjem platoa u uvali Blace u Sućurju na otoku Hvaru bit će uvršten u plan inspekcijskog nadzora u idućem razdoblju, poručuju.

“Dala je betonirati i popločati plažu, a onda je još i potjerala Sućurane koji su se tu inače dolazili okupati”

Odgovor je tražen i od Splitsko-dalmatinske županije.

Betoniranje na pomorskom dobru, kao ni uzurpacija istoga, nisu dozvoljeni. Planom upravljanja pomorskim dobrom na području Općine Sućuraj za 2019. na mikrolokaciji Uvala Blace predviđeno je 15 ležaljki i 15 suncobrana. Prema dostavljenoj fotografiji vidimo da nije riječ o istoj lokaciji.

Slijedom navedenog, možemo potvrditi da nije riječ o koncesijskom odobrenju. Za uvalu Blace, općina Sućuraj, otok Hvar do danas UO za turizam nije zaprimio nijednu prijavu, ni preko internetskog obrazaca niti direktno e-mailom ili poštom. 

Vaša prijava bit će proslijeđena nadležnim institucijama; Lučkoj kapetaniji, Građevinskoj inspekciji, Inspekciji zaštite okoliša i Komunalnom redarstvu Općine Sućuraj, najavili su iz Županije za Slobodnu Dalmaciju. ​

Dragičević-Soldo: Nije istina da sam išta betonirala

Portal 24sata.hr stupio je u kontakt s Dragičević-Soldo.

Kakva kuća? Koja plaža? Kakvo betoniranje? Prvi put čujem za sve to, nije to istina i ne mislim se sada spuštati na tu razinu i to komentirati, kratka je bila u telefonskom razgovoru međugorska vidjelica Mirjana Dragičević Soldo.

O detaljima nije željela govoriti.

Ipak činjenice govore drugačije.

Iz Odjela za pomorstvo i turizam Splitsko-dalmatinske županije za Slobodnu su rekli da osuđuju uništavanje prirode.

– Možemo potvrditi da nije riječ o koncesijskom odobrenju. Za uvalu Blaće, općina Sućuraj, otok Hvar do danas UO za turizam nije zaprimio nijednu prijavu, ni preko internetskog obrazaca niti direktno e-mailom ili poštom – kažu.

Dodaju da će prijavu proslijedili nadležnim institucijama: Lučkoj kapetaniji, Građevinskoj inspekciji, Inspekciji zaštite okoliša i Komunalnom redarstvu Općine Sućuraj.

Svakog 18. ožujka Mirjani se navodno ukazuje Gospa. Hoće li joj se građevinski inspektori ukazati prije tog, vidjet ćemo.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare