Published On: Čet, pro 15th, 2016

MISTERIJ JUGOSLAVENSKIH TELEFONSKIH BROJEVA: Kojoj budućoj državi Balkana je ostavljen pozivni broj +384? I Tko je Krojač Karata?


Zašto je nakon raspada Jugoslavije između pozivnog za Srbiju i Hrvatsku ostavljeno čak četiri broja razlike?
Neovisna Hrvatska dobila je međunarodni pozivni broj +385 a Srbija i Crna Gora +381. Slovenija je dobila broj +386 a BIH je dobila  broj +387.  +382, +383 i 384 tada su ostali nedodijeljeni.
Zašto?
Ako su veliki krojači karata doista vjerovali u ono što su zagovarali zašto su ostavili tu prazninu? U međuvremenu je Crna Gora dobila +382 a jučer je Kosovo dobilo +383.
Osim teorije zavjere, da je netko Odozgora, upravljao i upravlja cijelim procesom, nameće se pitanje kojoj državi Balkana je rezerviran broj +384? Sandžaku? Vojvodini? RS? Republika Bošnjačka? Kome?

Bez obzira što  nismo teoretičari zavjere, nekako ovaj podatak baš bode oči i poprilično ruši onu priču da smo “sami sebi za sve krivi”.

Kosovska ministrica za dijalog Edita Tahiri saopštila je da država Kosovo od danas ima međunarodni telefonski kod 383…

…koji joj je i službeno dodijelila Međunarodna telekomunikaciona unija (ITU), prenosi Anadolija.
Kako je rečeno iz Vlade Kosova, ITU je u skladu sa Sporazumom o telekomunikacijama objavio telefonski kod za Kosovo.
“Ova vijest je povijesno dostignuće u oblasti telekomunikacija i jača međunarodni subjektivitet države Kosovo”, navela je mnistarka Tahiri.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>