Published On: Sun, Jun 5th, 2016

MISLE LI TAKO I SRBI U BIH: “Srpska je najveća Miloševićeva zaostavština” – mrtav hladan tvrdi Dačić

Svečano obilježavanje 23 godine od osnivanja Socijalističke partije Srbije počelo je danas u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske.

Obilježavanju kao i prethodnih godina pored članova SP-a prisutno je i veliki broj političkih i drugih dužnosnika, a ovogodišnju proslavu uveličao je i Ivica Dačić, predsjednik Socijalističke partije Srbije.

Dačić je čestitao Socijalističkoj partiji rođendan, a posebno njenom predsjedniku Petru Đokiću.

“Formalno nismo jedna ista partija, ali naše veze i suradnja su velike. O Slobodanu Miloševiću će svakako biti različitih mišljenja kao i o svim ljudima na funkciji u to vreme ali njegova najveća zaostavština je učešće u stvaranju RS. Upravo zbog toga imamo obvezu čuvati RS, a Srbija će uvijek stati iza srpskog naroda”. Dačić je poručio i kako je partija mnogo, ali da je RS samo jedna.

Đokić je rekao da mu je drago kada se sa svim partnerima može susresti, ali današnji dan je poseban.

„Kada smo nastajali glavni cilj je bio da dođe razdoblje mira. Kada smo to uspjeli, onda je trebalo u narednim godinama obnoviti RS, a mi smo u tome sudjelovali u više vlada“, istakao je Đokić i dodao da posebnu zahvalnost duguje Dačiću i stranci na čijem je čelu jer bez njihove podrške vrlo teško bi se uspjela održati RS, prenose Nezavisne novine.

„Za kraj želim reći da je svaka vlada u kojoj su socijalisti dobra vlada, ali da će najbolja vlada biti ona na čijem su čelu socijalisti“, poručio je Đokić./HMS/