Published On: Uto, ruj 23rd, 2014

Mirza Hatić: Poginut ću, ali križa iznad Sarajeva neće biti!

Sarajlija Mirza Hatić (27) tvrdi da je bio na čelu grupe mladića koji su pokušali srušiti križ, koji osvanuo jučer na Zlatištu iznad Sarajeva, saznaje „Dnevni avaz“.

Prema informacijama koje se mogu pronaći na internetu, Hatić je odranije poznat policiji. Informaciju da je pokušao rušiti križ potvrdio je i sam Hatić, koji je kazao da je sinoć s grupom od 20-tak mladića automobilima pokušao oboriti križ na Zlatištu i da su ga do pola srušili.

– Nismo ga uspjeli srušiti, jer je policija uskoro došla i uhitila nas. Tu su nas držali oborene na asfaltu dva i pol sata. Nakon toga su nas odveli u stanicu na Pale. Nisu nas dirali, ni tukli. Pozvali su tužitelja, a on nas je pustio – kazao je Hatić, dodajući da je to uradio zbog svih bošnjačkih majki kojima su ubijena djeca u Sarajevu i Srebrenici.

Kako je rekao, oni nisu mogli da u prijestonlici BiH, gdje su građani tijekom agresije četiri godine ubijani, gledaju u taj križ. – Ja ću poginuti, ali tog križa neće biti. Nama ne smeta nitko, pa ni Srbi, i mi želimo mir. Ali, oni koji pokušavaju da nas zavađaju to neće moći i taj križ tu ne smije biti. Ako se ne skloni za dva dana, opet ćemo ga ići rušiti – rekao je Hatić.

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić izjavio je da je križ na Zlatištu podignut kao znak sjećanja na više od 6.500 ubijenih sarajevskih Srba.

Dukić je rekao da je Savez logoraša Srpske “ispunio ranije dano obećanje o podizanju spomen-križa na Zlatištu, čime su na najbolji način demantirane sve moguće spekulacije o odustajanju od njegovog podizanja”./HMS/

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare