Published On: Sri, stu 3rd, 2021

Miro Grabovac: Bakir očigledno ima neku svoju paravojsku od 8.000 ljudi. Od koga će braniti BiH?

„To ne može proći i ne smije proći kada je u pitanju da se izguraju Hrvati s ovih prostora. Bošnjačka politika provodi politički UZP nad Hrvatima. Pokušava se, ne ratom, nego politikom izgurati jedan narod da nestane s ovih prostora, a to podrazumijeva i ima sve elemente genocida“, kazao je Grabovac.

Izetbegovićeve prijetnje ratom, dronovima, puškama i pješaštvom nazvao je zlim pokušajima jer je svaki rat zlo sam po sebi.

„Ne znam na koju vojsku misli. Ako misli na sadašnje Oružane snage BiH, onda to ne stoji jer to nije samo bošnjačka vojska. Ako, pak, misli na neku bošnjačku paravojsku, jer kaže da ima 8.000 vojnika, ne znam čija je to vojska. Osim toga, od koga će to on braniti BiH? Ova zemlja je jednako i hrvatska i bošnjačka i srpska i ostalih. Prema tome, nema je od koga braniti“, poručio je Grabovac-Titan.

Istaknuo je kako je Izborni zakon napravio veliku štetu hrvatskom narodu, odnosno prekršio Ustav BiH, jer je hrvatski narod jedan od nositelja suvereniteta.

„Bosne i Hercegovine neće biti bez ravnopravnosti hrvatskoga naroda, što podrazumijeva da on sam odlučuje o svojoj sudbini. Ovo sada što se događa oko Izbornog zakona, što pregovara Dragan Čović u ime HNS-a je minimum koji Hrvati traže, a taj koncept i način djelovanja podržavam“, objasnio je Grabovac.

Smatra kako hrvatske stranke ne bi trebale izaći na izbore ako ne dođe do izmjena Izbornog zakona.

„Ako ne bude udovoljeno interesu hrvatskoga naroda, treba potpuno blokirati izbore 2022. godine. Što bi značilo da opet izađemo na izbore, da nam opet netko bira Komšića ili zastupnika iz bilo kojih drugih mjesta gdje Hrvata nema?“, upitao je retorički Grabovac.

I docentica na Studiju politologije Sveučilišta u Mostaru Sanja Vlaisavljević u emisiji Kompas je navela kako hrvatske stranke ne bi trebale izaći na izbore ako ne dođe do izmjena Izbornog zakona.

„Ono što mora biti dio odgovora je da Hrvati nikako ne smiju odustati od promjena Izbornog zakona. Dopustiti stari scenarij znači dragovoljno pristati na majorizaciju. Čvrsto vjerujem da je hrvatsko političko vodstvo ovaj put zaista neumoljivo u ostvarivanju zahtjeva koji nisu ništa drugo nego zahtjevi za uvažavanjem konstitutivnosti naroda“, poručila je profesorica Vlaisavljević.

Miro Grabovac-Titan je rekao i kako bi Hrvati u BiH doživjeli debakl da nije uspostavljena Herceg-Bosna.

„Pokojni ministar obrane Gojko Šušak me pozvao 1998. godine u Zagreb i rekao da je Herceg-Bosna žrtvovana za cjelovitu Hrvatsku državu i kako je cijena cjelovite države Hrvatske loša pozicija Hrvata u BiH te da će sve učiniti da to poprave“, otkrio je Grabovac.

 

Dnevnik.ba

guest
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Dunja
Dunja
28 dana prije

Naravno da ima svoju paravojsku. Imaće zelene trake oko glave sa citatima iz Kurana, koje ne znaju ni pročitati. I neće se oni braniti, nego napadati kao i u prošlom verskom ratu.

Bruce Lee.
Bruce Lee.
Odgovori   Dunja
28 dana prije

neka pokušaju to se čeka !!! Karđićevo proročanstvo tad bi se ispunilo o mogućem nestanku zelembaća

djuro
djuro
28 dana prije

Bakiru bi bilo puno bolje da ne traži vraga.

Bruce Lee.
Bruce Lee.
Odgovori   djuro
28 dana prije

Šta ko traži i dobije.