Published On: Sub, velj. 23rd, 2019

Mirko Butulija prije dvije godine spasio život čovjeku koji ga je jučer ubio

Direktor Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija, kojeg je jučer na radnom mjestu ubio tajnik Predrag Đurđev, prije dvije godine spasio je život svom ubojici, prenosi “Blic”.

Izvor Blica i očevidac tog događaja navodi da je Đurđev poslije poslovnog ručka upao u vodu i počeo da se guši. Butulija je bez razmišljanja skočio u rijeku i izvukao ga na obalu.

– Bili smo na poslovnom ručku na splavu. Đurđev je stao na neku dasku koja je pukla, okliznuo se i upao u rijeku. Nije znao da pliva i počeo je da se davi. Butulija je bez razmišljanja skočio, onako obučen i spasio ga – navodi izvor Blica.

Priskačući u pomoć čovjeku koji će ga izrešetati dvije godine kasnije, Butulija je iz vode izvukao i torbicu Đurđeva za koju je ovaj vikao da mora da je nađe.

– U torbici su bila tri pištolja. Svi smo bili šokirani… Međutim, u tom trenutku niko se nije time bavio već činjenicom da se Đurđev umalo udavio i da je spašen – navodi sugovornik.

Prema neslužbenim navodima pištolj iz kojeg je Đurđev pucao u svog spasioca nije jedini koji posjeduje. Sumnja se da ima doslovce mali arsenal od desetak pištolja od kojih, prema neprovjerenim navodima, za nekoliko ima i dozvolu za nošenje. Još nema službene potvrde koje metke je Đurđev ispalio, ali, prema nepotvrđenim podacima, koristio je nedozvoljenu municiju.

Butulija je jučer u 42. godini, izgubio život pokušavajući da smiri svađu između tajnika i ubojice Predraga Đurđeva sa jednim od zaposlenih. Nesretni Butulija se uključio u pokušaju da arbitrira i primiri strasti.

Tada je međutim, Đurđev potegao pištolj i izrešetao ga. Prema saznanjima “Blica”, Đurđev je u Butuliju ispalio pet hitaca – četiri u grudi i peti u glavu. Potom je napustio kancelariju i ušao u drugu prostoriju gdje je, u nervnom rastrojstvu, pucao sebi u čelo.

U ovom tragičnom događaju, Butulijina tajnica čula je pucnjavu i pojurila je ka kancelariji svog šefa. Međutim tada je vidjela naoružanog kolegu pa je u panici iskočila kroz prozor kancelarije koja se nalazi na prvom katu.

 

Direktor AMS S Mirko Butulija (43), koji je jučer ubijen, na mjesto prvog čovjeka AMS S došao je srpnja 2014. godine.

Butulija je prvi sa Balkana bio član Upravnog odbora FIA Regije 1, jedne od četiri regije koje čine Međunarodnu automobilsku federaciju (FIA), koja obuhvaća nacionalne automobilske organizacije iz zemalja Evrope, Afrike i Bliskog Istoka ujedno čini i najveću regiju ove federacije, prenose beogradski mediji.

Butulija je bio i predsjednik rukometnog kluba “Crvena zvezda”, a od 2014. godine i potpredsjednik Rukometnog saveza Srbije.

Sportski savez Srbije izabrao je 2018. godine Butuliju za potpredsjednika svoje Skupštine.

Mirko Butilija bio je član Upravnog odbora Udruženja Trebinjaca “Jovan Dučić” i predsjednik moto kluba “Stara Hercegovina”, navode mediji.