Published On: Sri, ruj 4th, 2019

MIR KOJI POČIVA NA ZABRANAMA Efendija Velić: Zabraniti ponos i povorku. I mirna Bosna

Bura, koja se u javnosti ovih dana pred prvu Bh. povorku ponosa ne stišava, a mišljenje o ovom događaju prije nekoliko dana dao je i efendija Muhamed Velić.

– Poznato je da često u zadnji čas reagiramo, kada bude poprilično kasno, takav je slučaj i s održavanjem gay povorke u Sarajevu. Dozvola za paradu ili povorku još proljetos je izdata od strane nadležnih organa vlasti u Sarajevu, tako da je ovo sada već svršen čin. Pisali smo i proljetos statuse o tome, koje je Facebook promptno ukidao. No, sada je besmisleno, nepotrebno i štetno pozivati ljude da izađu u nedjelju na kontraprosvjed, u tom slučaju bi imali posla s policijom i tu bi moglo doći do velikih nereda, mada je povorka nered sama po sebi. Tako da tog dana, kada povorka bude tutnjala kroz naš grad, povorka čiji će sudionici biti s različitih strana, a možda najmanje iz Sarajeva, vjernici trebaju da gledaju svoja posla i da se bave svojim redovnim obavezama. Ali, u ovakvim situacijama, budući da se radi o osjetljivom događaju, jasno je da je to teško sve u potpunosti kontrolirati i ljude u potpunosti odvratiti od istoga, uvijek se nađu usijane glave koje će htjeti napraviti incident. Naravno, pitanje je: može li se to sve držati pod kontrolom?!

No, budući da je ostalo još sedam, osam dana, treba uputiti poziv Premijeru Kantona Sarajevo i Ministru unutrašnjih poslova KS da iz sigurnosnih razloga i procjena, PO PRAVU NADZORA, Vlada i MUP KS tu svoju odluku i dozvolu stave van snage. To bi bio potez za pozdraviti!

I mirna Bosna, što se ono kaže, napisao je prije nekoliko dana..

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare