Published On: Wed, Mar 11th, 2020

Britanska ministrica zdravlja zaražena korona virusom

Parlamentarka i ministrica zdravlja za sigurnost pacijenata i prevenciju samoubojstava Velike Britanije Nadine Dorries priopćila da je zaražena korona virusom, javlja Anadolu Agency (AA).

“Mogu potvrditi da sam bila pozitivna na testu na korona virus. Od saznanja te informacije sam se pridržavala liječničkih uputa i nalazim se u kućnoj izolaciji“, priopćila je 62-godišnja ministrica koja je na toj funkciji od prošle godine.

Ona je nedavno prisustvovala recepciji na kojoj je bio i britanski premijer Boris Johnson, a prošlog tjedna je bila i u parlamentu među stotinama drugih zastupnika i dužnosnika.

Britanski ministar zdravstva Matt Hancock pohvalio je potez Dorries koja se svojevoljno otišla u izolaciju te joj je poželio brz oporavak.

Korona virus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu, a do sada se proširio u više od 100 država. U Velikoj Britaniji su virusom zaražene 373 osobe, a od posljedica zaraze preminulo je šestoro zaraženih.

Širom svijeta je od posljedica zaraze korona virusom preminulo najmanje 4.260 osoba, a zaraženo je više od 118.000 ljudi.