Published On: Pon, velj 1st, 2021

MINISTRICA EL MUDŽAHIDA: Pita li se SDA kako će Turkovićeva dočekati Schmidta ili Bidena?

Činjenica da ni Dodik niti Čović ne traže ostavku Bisere Turković govori samo jedno : Obojici odgovara da ta osoba, sada kada je sebi sama pucala u nogu, stavši u zaštitu osuđenih ratnih zločinaca, i to ne samo jednog,  smanjila politički kredit, ostane na toj poziciji.

Američki kongres o njoj je već negativno govorio kao o osobi koja je imala i ima sumnjive i možebitno jake veze s terorističkim organizacijama svijeta, koje su tijekom rata imale svoje ćelije u BIH. Dok neke od tih organizacija i danas jesu na US crnoj listi a svoja sjedišta u Sarajevu nikada nisu odjavili.

Bisera Turković je citiravši stav Sakibovog sina “Ja jesam i Sakib i Rasim i ovaj i onaj” sama potpisala taj stav.

U spornom citatu naime veličaju se čak dva ratna zločinca. I oni ne bi možda bili toliko važni da obojica od njih nisu osobno poznavali svih šestoro napadača na WTC koje je dala SDA Armija. Armija za koju su tijekom rata SDA prvaci govorili da se bori za Prostor džihada da bi poslije rata tvrdili da se borila za antifašističke vrijednosti.

BIH ulazi u fazu pregovora s EU, u NATO, a prvakinja tih pregovora bit će osoba slomljenih krila. Bisera Turković. Toliko moćna da je uspjela natjerati i N1, i RSE i medije u Srbiji i Hrvatskoj da cenzuriraju njen gaf. Podrazumijeva se da je isto to učinila i širom BIH.

Međutim lako je za javnost. Huškanja gore pobrojanih medija, kad su u pitanju neki drugi zločinci znamo kako su prošla. Kao i propagande koje čine stvarajući događaje koji se nisu dogodil. No to je svijet za javnost.

U svijetu diplomacije i obavještajnih struktura, a Bisera Turković to jako dobro zna, to ne ide tako.

Svijet diplomacije i upravljanja državama nije svijet medija.

Javnost zna 30% istine, novinari 50% , diplomati, mislimo na ozbiljne diplomate ne na čik lit kriminalce s kupljenim diplomama ili one bez diploma, takvi diplomati znaju do 70% činjenica.

Tek šefovi polusuverenih država znaju otprilike isto toliko dok šefovi velikih svjetskih sila znaju 100%činjeničnog stanja pa tako i utječu na budućnost stvarajući događaje.

Ako svijet panislamističkog divljanja i ekspanzije bude jačao svoj utjecaj na Zapadu, karijera Bisere Turković će munjevitom brzinom ići gore. Ta njeno imenovanje u SAD nije bilo slučajno. I pored otvorene pobune nekoliko US kongresmena protiv zaprimanja osobe sumnjive ratne prošlosti, ona je kao SDA kandidat dobila zeleno svjetlo. Sve to svjedoči koliko je petroislamski kapital bio jak u to doba. US vlasti nisu smatrale SDA kadrove opasnima. Po istoj logici u US je zaprimljen i Husein Živalj, Alijin intimus iz ćelije kada su oba u Titovom sustavu služili kaznu za islamski radikalizam i protudržavno djelovanje.  Nakon 2001. godine sve se mijenja. Živalj bježi iz SAD-a, skupa s Abu Mealijem, čovjekom kojem su SDA vlasti u naše ime dali lažni bosanski identitet i o našem ga trošku spremile da ide špijunirati po SAD-u. I on nakon napada na WTC bježi iz SAD-a.

Od tada SAD vlasti potpuno drugačije gledaju na svoju partnersku SDA u BIH. Stranku kojoj je Clinton dao sve,a ona mu vratila Huseina, Abu Mealija i 6 napadača na WTC.

Dakle odgovor na pitanje : Kako će Bisera Turković dočekati Smidta i Bidena je dvojak. Ako ona bude na poziciji odgovor može biti samo jedan. Što god ona da kaže, oni će, informirani od svojih obavještajnih službi čuti samo jedno:

“Ja sam Turković, Bisera Turković, gospodo, ali ja sam i Rasim i Sakib. Dobro došli u zemlju El Fatihovih sinova”.

Drugog odgovora nema.

Drugi odgovor je samo druga osoba na toj poziciji. No to rješenje teško da ćemo gledati. SDA nije dovoljno mudra stranka da to uradi. Dodik i Čović su dovoljno mudri da ju zadrže na toj poziciji.

Ona je, što se Hrvata i Srba u BIH tiče, naš najvažniji kadar od Sakibove presude.

Presude u kojoj je Sudsko vijeće namjerno ispustilo jedan mnogo važan detalj. A o čemu će se Tužiteljstvo tek žaliti. Svaka presuda ispod 10 godina na drugostupanskom vijeću naime, značila bi krah sudstva u BIH.

Zašto? Zato što  u jednom dijelu pisma Aliji i “Glavnom štabu multietničke Armije” Sakib piše kako arapske borce iz El Mudžahida treba nagraditi jerbo su ritualnim ubojstvima utjerali strah ne samo “agresorima na našu zemlju” nego su pokrenuli i iseljavanje lokalnog stanovništva. 

Pokretanje iseljavanja lokalnog stanovništva nije ušlo u završnu riječ prvostupanjske presude.  A radi se o iznimno važnoj jezičnoj konstrukciji. Koja neumitno dokazuje dvije stvari:

  1. Borci ISIL-a bili su sastavni dio Alijinog Prostora džihada
  2. Borci ISIL-a korišteni su od strane Glavnog štaba Armije za etničko čišćenje lokalnog stanovništva, strašenjem i obrednim klanjima