Published On: Pet, ruj 17th, 2021

Ministarstvo: Pokrećemo izvanredni nadzor zbog Severininih optužbi

MINISTARSTVO rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne pokrenulo je postupak izvanrednog upravnog nadzora nad zakonitosti rada i postupanja Centra za socijalnu skrb Zagreb, Podružnice Maksimir, vezano uz slučaj Severine Vučković i trenutno je u tijeku prikupljanje i izdvajanje dokumentacije. Potvrdili su to iz Ministarstva za N1.

Podsjetimo, Severina je u intervjuu za portal H-Alter iznijela teške optužbe na račun hrvatskog sustava socijalnog rada zbog svega što je doživjela u borbi za skrbništvo nad sinom s bivšim partnerom Milanom Popovićem.

Ono što je posebno odjeknulo u tom intervjuu je težina optužbi koje je Vučković odaslala na adrese mnogih, javnosti više ili manje poznatih, pojedinaca i institucija. Osim bivšeg partnera Milana Popovića, prozvala je Centar za socijalnu skrb, pokojnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i njegove bliske suradnike. Nazvala je to mrežom koja joj je, kako je ustvrdila, otežala postupak dobivanja skrbništva nad sinom.

Severina Vučković iznijela je niz optužbi na račun odvjetnice Ljubice Matijević-Vrsaljko u kojima je navela da joj je u razgovoru od sat i pol davala savjete kako da se ponaša prema ocu djeteta i da je s Milanom Popovićem, ocem Severinina djeteta, upala u CZSS Črnomerec i prijetila djelatnicima, koji su, kako je navela, od straha tražili da ih se razriješi njihovog slučaja.

“Kada sam doznala da je Ljubica Matijević-Vrsaljko postala njegova odvjetnica, prijavila sam je Hrvatskoj odvjetničkoj komori jer sam joj u tom razgovoru ispričala cijelu svoju priču, ali je, koliko čujem, oslobođena jer se nije utvrdilo da je u spise predala njegovu punomoć iako se u Centru predstavljala tako”, izjavila je Severina u navedenom intervjuu, što je odvjetnica Matijević-Vrsaljko za Index demantirala. Kazala je kako Popovića u postupku skrbništva oko djeteta nikada nije zastupala.

Osim odvjetnice i bivše dječje pravobraniteljice Ljubice Matijević-Vrsaljko, Severina Vučković je u intervjuu napala i ravnateljicu Poliklinike za zaštitu djece i mladih Gordanu Buljan Flander, kao i pedijatricu Sheilu Šurbat Šegotu, za koju je Severina ustvrdila da je prva rodica Buljan Flander i da je u njenoj ordinaciji napisana uputnica za Polikliniku.

I Buljan Flander i Šurbat Šegota su demantirale Severinine navode, a obje su poručile kako nisu ni u kakvoj rodbinskoj vezi.

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Rile
Rile
1 godina prije

Aj na jahtu i ne seri vise dronfuljo

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Ovdje je dite,izgleda,samo predmet.