Published On: Pon, pro 9th, 2019

MINISTARSTVA SU BIRANA PREMA INTERESU POSTOJEĆIH KADROVA, NE U INTERESU NARODA: Poznata imena ministara u državnoj vladi

HDZBIH nastavlja sa klijentelističkom, plemenskom i samoubilačkom politikom kadroviranja šutljivih. Nastoje se primiriti plemena Apača, Siuxa, Dačana, Tračana,  Rame, Livna, Bosona, ovog ili onog klana. Umjesto da se u uvjetima majorizacije postavi pet ljudi iz Uskoplja, ako je pet najboljih iz Uskoplja, nastoji se zadovoljiti, odvratna plemenska, regionalna i interesna križaljka. Što je notorna glupost. Nečega što se narodom zove.

Poklanjanje MVP-a Bakiru

Imenovanjem SDA kadra na čelo MVP-a SDA će tako uz kontrolu dvije trećine diplomacije i dvije trećine Predsjedništva imati apsolutnu kontrolu nad vanjskom politikom. Uz dosadašnju kontrolu duboke države, može se zaključiti da će pristup međunarodne zajednice prema Srbima i Hrvatima u BIH biti još oštriji.
Zašto je Čović prepustio SDA-u MVP u okolnostima dok SDA imenuje dva člana Predjedništva i 66% diplomata, otimajući Hrvatima ustavno pravo to samo zna Čović.
Ovo pitanje inače nećete pronaći u Večernjaku. To je znate onaj listi kojeg svaki dan kupujete.

Prema informacijama Večernjeg lista, HDZ BiH će za ministricu civilnih poslova BiH predložiti Ankicu Gudeljević, nekadašnju ambasadoricu BiH u Berlinu koju je opozvao Željko Komšić nakon preuzimanja dužnosti člana Predsjedništva BiH i “sječe” ambasadora koje je postavio bivši član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

HDZ BiH će svoj kadar postaviti i na tri pozicije zamjenika ministara. Aktuelni zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić ostati će šutjeti na istoj poziciji, dok će dosadašnji zamjenik ministra sigurne šutnje BiH Mijo Krešić biti imenovan za zamjenika ministra odbrane BiH.

Inače, Krešić je na prošlogodišnjim izborima dobio mandat u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, što znači da će se nakon imenovanja u državnu vladu morati povući sa zakonodavne funkcije.

Za zamjenicu ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH bit će imenovana članica Predsjedništva HNS-a BiH i počasna predsjednica HSS-a BiH Ljiljana Lovrić.

Ona je u aktuelnom mandatu obnašala dužnost šefice kabineta zamjenika ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Ona nije šutljiva, no što će govoriti s ove pozicije teško je zamisliti.

Jasno je da je nakon popunjavanja šutljivaca u Zastupnički dom, kao i Dom naroda, Čović odlučio postaviti skupinu šutljivaca i u Vijeće Ministara.

Hrvatski odgovor je bila dakle mudra šutnja. I ona će se nastaviti i iduće 4 godine. Samo mi kreteni nismo to na vrijeme skontali.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare