Published On: Uto, kol 15th, 2017

MINISTAR SIGURNOSTI BIH U OBRAĆANJU MEDIJIMA Mektić: Mi smo razvaljena država, ništa ne funkcionira jer nemamo trećeg stuba vlasti – pravosuđa!

Mektić je na početku konferencije za medije komentirao rad pravosuđa i prijetnje koje su upućene na njihov račun, kazavši da se ne radi o prijetnjama

“Nemamo pravosudnog sustava i zato smo razvaljena država. Ništa ne funkcionira u ovoj državi jer nemamo trećeg stupa vlasti, pravosuđa, poručio je na današnjem obraćanju medijima”, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Mektić je na početku konferencije za medije komentirao rad pravosuđa i prijetnje koje su upućene na njihov račun, kazavši da se ne radi o prijetnjama- piše N1.

“Neki su se prepali naroda i pisanja na društvenim mrežama i onda su izdali priopćenje da im netko prijeti i da ih netko vrijeđa putem društvene mreže i onda Jukić kaže ‘nek Mektić izađe u javnost i to priopći'”, kazao je Mektić i nastavio:

“Onda izađe taj Treći blok i kaže: Mi smo i sve što radimo radimo u domeni javne kritike. Tek onda, Gordana Tadić uzme i napiše pismo kako Tužiteljstvo raspolaže ozbiljnim informacijama da se prijeti Ružici Jukić s prijedlogom da se njoj dodijeli zaštita”, istaknuo je.

Mektić je kazao da u BiH ništa ne funkcionira, te da je država “razvaljena zbog nefunkcioniranja pravosuđa”.

“Onda se oni oglase i kažu: ‘Neće nas prisiliti da odustanemo od borbe protiv kriminala i korupcije’. Bože pomozi! U čemu se sastoji ta borba? Nek mi netko kaže čime se oni bore protiv kriminala i korupcije. Zamisli! Toliko potcjenjivala intelekt građana BiH i našli Facebook grupu neke nevladine organizacije i osmislili priču da im se prijeti. Ušlo Tužiteljstvo u cijelu priču i napravili priču koja se vrti po medijima danima. Sad Ružica Jukić počinje uvlačiti mene u to. Ona je totalno marginalna i beznačajna. Ja je ne vidim u pravosuđu uopće. ne može ničim doprinijeti, ali može pokvariti. nemamo pravosudnog sustava i zato smo razvaljena država. Ništa ne funkcionira u ovoj državi jer nemamo trećeg stupa vlasti, pravosuđa “.

Mektić je kazao da Ružica Jukić nema pravo na policijsku zaštitu.

“Vidjet da li ću pokrenuti postupak utvrđivanja odgovornosti ravnatelja Vilića koji je dodijelio fizičku pratnju Jukić, kojoj to ne pripada ni po jednom aktu države. Ona nije ni tužitelj ni sudac, ona je čisti administrativni radnik i ne pripada joj obezbjeđenje. Ona je obični građanin . Ukoliko postoje prijetnje naravno da treba reagirati, ali se mora obratiti lokalnoj policijskoj stanici i da joj se onda pruži zaštita ko i svakom građaninu “.

Dodao je da osuđuje svaku vrstu prijetnje, ali da se u ovom slučaju ne radi o prijetnjama.

“Osuđujem svaku vrstu prijetnje, ako joj netko prijeti, a iz ovog mislim da joj ne prijeti. Pokušavaju glumiti žrtvu i izazvati neku vrstu sažaljenja kod naroda. U ovoj državi svatko hoće policijsku zaštitu, svi hoće da im se blinka vozilima. Svi hoće zaštitu pred kućom, vikendicom, ljubavnicom ili ne znam više čime “, kazao je Mektić i dodao:

“Sve više i više organizirano ulaze i žele optužiti druge zbog svog nerada. Ništa nisu učinili po pitanju korupcije, nek kažu konkretno što su učinili. Tko je osuđen? Koliko je imovine konfiskovano? Koliko je konfiskovano prihoda ostvarenih nelegalno? Sad oni misle da mogu preuzeti kontrolu dok su godišnji odmori, pa nema nigdje nikoga “.

Mektić je još komentirao navode Josipa Šimića, kazavši da njega ne interesuje pripadnost kadrova, nego želi raditi.

“Šimiću, dosta je i šovinista i nacionalista i fašista i kani se te priče, kakvi hrvatski, srpski, bošnjački kadrovi. Ne zanima me tko je čiji kadar, dajte da spasimo državu koja je razvaljena zbog pravosuđa. Ne možete se vječito hvatati za nacionalističke parole i tjerate narod da se hvata za vrat “.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare