Ministar Osmanović nanio veliku štetu BiH

“Nema nikakve sumnje da je ministar Osmanović nanio veliku, nenadoknadivu štetu BiH, doveo je u poziciju novoga izrugivanja, i na koncu, svojim se nepromišljenim potezom svrstao u krug podrivača državnih institucija”

Hrvatska stranka (HS) BiH ocijenila je neprimjerenim i štetnim jednostrano komuniciranje državnoga ministra civilnih poslova Adila Osmanovića s čelnicima EU po pitanju Pelješkoga mosta.

“Smatramo kako ministar Osmanović nije smio poslati pismo u ime države Europskoj komisiji bez odluke Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH, pa i bez znanja našega ministra vanjskih poslova, bez obzira radili se o Pelješkom mostu ili bilo kojem drugom važnom državnom pitanju”, navodi se HS-ovom u priopćenju.

U priopćenju se dalje navodi kako je posve jasno da najviša državna tijela koja odlučuju o vanjskoj politici, nisu donosila nikakve odluku o tom pitanju niti su te institucije zadužile ministra Adila Osmanovića da u ime države komunicira s europskim šefovima.

Iz HS-a podsjećaju kako Ministarstvo civilnih poslova, pa ni ministar Adil Osmanović, nije izravno mjerodavno za Pelješki most, nego je to Ministarstvo prometa i veza čiji su najviši dužnosnici godinama sudjelovali u kreiranju i koji su, na koncu, i prihvatili tehničke pojedinosti Pelješkog mosta, prihvatljive za BiH.

“Nema nikakve sumnje da je ministar Osmanović nanio veliku, nenadoknadivu štetu BiH, doveo je u poziciju novoga izrugivanja, i na koncu, svojim se nepromišljenim potezom svrstao u krug podrivača državnih institucija”, zaključuju u HS-u BiH.