Published On: Pon, stu 12th, 2018

Ministar obrane: Polovni F-16 su korišteni koliko Hrvatskoj treba, naša djeca će jednog dana kupiti nove

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević izjavio je u nedjelju u Dubrovniku kako su polovni vojni zrakoplovi F-16 Barak, koje je Hrvatska kupila od Izraela, korišteni onoliko koliko Hrvatskoj treba, a da će naša djeca jednog dana kupiti nove, za što kroz balansirani proračun treba osigurati infrastrukturu
Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević izjavio je u nedjelju u Dubrovniku kako su polovni vojni zrakoplovi F-16 Barak, koje je Hrvatska kupila od Izraela, korišteni onoliko koliko Hrvatskoj treba, a da će naša djeca jednog dana kupiti nove, za što kroz balansirani proračun treba osigurati infrastrukturu.

Krstičević je na svečanosti 29. obljetnice osnutka dubrovačkog HDZ-a odluku Vlade RH o kupnji vojnih zrakoplova nazvao velikom za buduće generacije.

„Svaka vlada do naše je nalazila načina da to ne provede, a mi jesmo. Nismo ih kupili kako bismo nekome prijetili, već da bi Hrvatska bila sigurna. Nije isto dati tri milijarde kuna za korišteni F-16 ili osam milijardi kuna za novi Gripen ili 11 milijardi za novi F-16. Kupili smo korištene zrakoplove jer moramo voditi brigu i o poljoprivredi, školstvu, zdravstvu i lokalnoj zajednici“, objasnio je Krstičević.

Smatra kako svatko od ministara u Vladi RH u svom resoru čini maksimum, a da se on sa svojim timom u prve dvije godine mandata ‘satrao do boli’.

„Ono što smo rekli odraditi u četiri godine, odradili smo već nakon dvije. Zaustavili smo pad proračuna za vojsku pa ga i povećali, vratili smo vojsku narodu, u Vukovar, Istru, Sinj i Ploče, a krajem godine vraćamo ‘Pume’ u Varaždin. Vratili smo dostojanstvo vojniku, a donijeli smo i Strategiju nacionalne sigurnosti. Ljudi imaju osjećaj sigurnosti, bez koje nema razvoja“, rekao je Krstičević.

Naglasio je kako je u dvije godine Plenkovićeva Vlada učinila Hrvatsku boljom, a i život je bolji.

„Jasno da u nekim stvarima nismo zadovoljni i da smo mogli bolje, ali to je proces. Moramo dalje neumorno raditi za Hrvatsku, svatko u svom dijelu odgovornosti“, istaknuo je Krstičević.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare