Published On: Sri, pro 30th, 2020

MIMAR RATA: Safetova ćuprija neće biti u bojama zastave Hrvatske?

Još uvijek nije poznato hoće li Gotovčev most koji su nakon rata podigli hrvatski inženjeri predvođeni graditeljem Blažom Gotovcem biti osvijetljen bojama zastave Hrvatske, kao znak solidarnosti s građanima ove zemlje a koju je jučer pogodio razorni potres.

Iz Centra za jačanje nepovjerenja, mržnje i disperziju mostarske podjele na cijelu BIH, centra pod SDA kontrolom, kazali su kako navodno podržavaju tu ideju, ali da bi za konkretnu inicijativu trebalo kontaktirati Agenciju Stari Grad ili Grad Mostar.

Do ove objave nitko se nije javljao na telefonske pozive ovog portala. Tako da ostaje nepoznanica, hoće li Gotovčev most koji je ovaj inženjer podigao po uzoru na isti takav koji je podigao Hajrudin, veliki osmanski graditelj, svijetliti bojama zastave susjedne Hrvatske u znak solidarnosti s građanima ove zemlje.

Jučer je pak najviša zgrada u regiji “Avaz Twist Tower” u Sarajevu bila osvijetljena u bojama zastave ove zemlje.

Također, nije rijetkost da Stari most u Mostaru bude osvijetljen u boje zastave države kojoj se na takav simboličan način iskazuje podrška, suosjećanje i slično.

Podsjećamo, jučer u 12.20 sati snažan potres pogodio je Hrvatsku, a epicentar magnitude 6.2 stupnja po Richteru bio je kod Petrinje. Osjetio se u cijeloj Hrvatskoj, ali i u Bosni i Hercegovini.

Prema posljednjim informacijama hrvatskih medija, sedam osoba je poginulo.

Građani Petrinje, mjesta najviše stradalog u potresu, noć su proveli na otvorenom u strahu od novog rušenja. Pomoć im stiže iz svih dijelova zemlje, ali i regije.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x