Published On: Uto, lis 5th, 2021

Milostivi Sud oslobodio uzoritog Isilovca. Kažu mlad ratovao. Brine šutnja inače agilnih komentatora na Klixu

Pretresno vijeće Suda BiH donijelo je oslobađajuću presudu Jahji Vukoviću koji se teretio za djelo terorizma.

Pretresno vijeće je smatralo da je riječ ”o vrlo mladom Bosancu i da nije riječ o teroristu”. Tužiteljstvo BiH ima pravo žalbe.

Naime, Vuković je šest godina boravio u Siriji gdje je ratovao na strani Islamske države. Tijekom 2014. godine je otputovao u Siriju u namjeri da se bori u redovima terorističkih organizacija na teritoriju Sirije i Iraka, a bio je pripadnik paravojne formacije Al Nusra Front.

Svjedokinja V.K. u svojoj izjavi je razotkrila Vukovićevo djelovanje jer je i ona u Siriji boravila od 2016. do 2018. godine. Kako je ispričala tužiteljima, živjela je u sirijskom gradu Jisr al-Shughour i tamo je upoznala nekoliko državljana BiH, među kojima je bio i Jahija Vuković zvani Abdulaziz. I Vuković je tijekom ispitivanja istražiteljima potvrdio da je bio u tom gradu.

Tijekom istrage inspektori su pronašli snimku pod naslovom „Muhadžiri Balkana predstavljaju video“, a na kojem se nalazi Jahja na području Sirije. Vuković je prošao obuku za snajperiste.

”S ostalim pripadnicima ISIL-a izveo je niz napada koje su građani BiH mogli gledati putem medija. Njegovo puštanje bi izazvalo stvarnu prijetnju od narušavanja javnog reda i mira s obzirom da je javnost upoznata sa strašnim terorističkim aktima koje činio ISIL kao i brutalnim ubojstvima te da su ista snimana da bi se odaslala poruka u svijet”, naveli su ranije iz Tužiteljstva BiH.

Vuković je na području Sirije boravio sve do sloma i poraza struktura takozvane Islamske države, nakon čega se skrivao u Turskoj, gdje je lociran, uhićen i u listopadu prošle godine izručen pravosuđu BiH.

Bild.ba

Previous articlePremijerki Srbije zasmetala Milanovićeva izjava o Hrvatima u BiH. On joj je, kako drugačije, maestralno spustio…

Next articleLikvidirani pucnjevima u glavu, bilo je više ubojica?

guest
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Tribun
Tribun
1 mjesec prije

Otišao je u ISIL mlad, a vratio se još mlađi. Valjda kidanje glava nevjernicima djeluje terapeutski na mlađariju. Barem ako je vjerovati bošnjačkim pretresnicima. Ali barem znamo kako izgleda pravda po šerijatu u manjoj trećini ove žalosne avanture zvane BiH

Risovčanin
Risovčanin
1 mjesec prije

Vidi mu Gloove , to su ti spavači ,,ok ,sad i to imamo.

Mijat
Mijat
1 mjesec prije

Nemoze u zatvor kad je dobio posao da bude komsicev glasnogovornik

Risovčanin
Risovčanin
Odgovori   Mijat
1 mjesec prije

armija BiH islamiska teroristička organizacija

Kanister 23%
Kanister 23%
1 mjesec prije

Idealan za ministra sigurnosti BIH.

Risovčanin
Risovčanin
Odgovori   Kanister 23%
1 mjesec prije

instaliran je osmica zločinac i domaći izdajnik

Miki
Miki
Odgovori   Kanister 23%
1 mjesec prije

Ha ha ha…

Miki
Miki
1 mjesec prije

Vidi mu face i brade. To sve govori. Jebo ti ovaj sud. To je gomila uhljupa isilovaca bošnjakića.

Goni bandu uRasku
Goni bandu uRasku
1 mjesec prije

Sudice im bojovnici iz Herceg Bosne ponosne

Risovčanin
Risovčanin
Odgovori   Goni bandu uRasku
1 mjesec prije

Dakako ,kad tad..

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
1 mjesec prije

Gorica je slatkić “za štipnut” <3 a na sarajevsko halal-pravosuđe neću da trošim riječi – sad će naš Draganče da zagrmi da će se zemlja zatresti …