Published On: Pon, ruj 22nd, 2014

Milorad Dodik: Stvaram preduvjete za civilizirani referendum

Kandidat SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske (RS)Milorad Dodik izjavio je da “stvara preduvjete za referendum, jer to mora biti dostojanstven i civiliziran čin, a ne odluka koja će dovesti do bilo kakvih neprijatnosti i sukoba, jer on nije ratni lider”.

Dodik je sinoć rekao na predizbornom skupu u Bijeljini u obraćanju građanima da “zna da i oni, kao i on, ne vjeruju BiH koja će sigurno otići”.

“Ja vjerujem u RS, a vi vjerujete meni. Znam što radim. Vratit ćemo naše nadležnosti koje su oduzete od Republike Srpske”, naveo je Dodik, objavljeno je na službenoj stranici SNSD-a.

Dodik je optužio BN televiziju “da laže”.

“Ako sam ja kao predsjednik RS kriminalac, onda slijedi da je cijela RS kriminalna tvorevina. Srbi su u svim ratovima bili na strani pravde i pobjednika, a Velika Britanija je uvijek činila zlo na ovim prostorima srpskom narodu. Tako su nas prevarili i uveli nas u veliku Jugoslaviju. Znam da i vi kao i ja ne vjerujete BiH koja će sigurno otići. Ja vjerujem u Republiku Srpsku, a vi vjerujete meni. Znam šta radim”, naveo je, između ostalog, Dodik.

Naveo je i da je Srbija “u težoj situaciji nego RS”, te “da smo nakon sastanka s ruskim predsjednikom Putinom bili prva vijest prvog programa Ruske televizije”.

Na predizbornom mitingu u Bijeljini govorili su i drugi kandidati SNSD-a na predstojećim izborima.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare