Published On: Čet, ruj 22nd, 2016

Milorad Dodik se danas u Moskvi sastaje s Vladimirom Putinom


Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik danas boravi u Moskvi gdje će se sastati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.
Dodik je prije polaska u Rusiju izjavio da je njegov susret s Putinom ranije dogovoren te da će razgovarati o ekonomiji i političkoj situaciji u BiH. Predsjednik RS-a bio je izričit kada je kazao kako ni ruski predsjednik neće imati nikakav utjecaj na odluku vlasti u manjem bh. entitetu da se u nedjelju (25. septembra) održi referendum o Danu RS-a.
“Ja tamo idem zbog ekonomskih pitanja i saradnje RS-a s Rusijom, a ne zbog referenduma. Izložit ću situaciju kao i Putin, saslušat ćemo jedan drugog, ali refrendum neće biti odgođen. Začudili bi se koliko je on ustvari upoznat o situaciji ovdje i koliko detalja ima”, kazao je Dodik.
On je izjavio kako je ova posjeta još jedan dokaz njegovog prijateljstva s Putinom i dubokog razumijevanja o svim pitanjima u domenu politike i ekonomije.
Podsjetio je da su vlasti iz RS-a ranije vodile razgovore s ruskom stranom o tome da se zajedno obuče specijalizirane jedinice za borbu protiv terorizma i da u tom pogledu postoje želje za jačanje saradnje.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare