Published On: Pet, stu 4th, 2016

ALKAR MILIJAN BRKIĆ U NIŠTA: "Orašje branili pripadnici HVO-a i Armije BiH". Lažeš Miljane, lažeš…

vaso brkic miljan
Miljan Brkić, za suborce Vaso, ponekad se zaleti. On ima zalet-imunitet. Nema veze koju glupost izvali vazda se pozove na zalet-imunitet. Jer to je čovjek kojem ne treba zamjeriti. To je pravi čoek. To je terenac čvrstog karaktera. Poznat je po tome što zna kako držati HDZ na okupu. Vau. Tako ga je držao na okupu za ljubav Karamarku. I Šarićki. Što je HDZ imao od toga? Što je Hrvatska imala od toga/ On je, kažu, čovjek koji je most između vrha i običnog članstva stranke. Iako bi kao netko tko je iz BIH trebao biti i most između hrvatske stvarnosti u BIH i one u RH. Kao čovjek s Huma, iz zemlje Herceg Stjepana trebao bi za početak poznavati odnose u BIH. A ne u rijetkim izjavama kad se bakće u BIH ponavljati sarajevske unitarističke matrice. Te federalizam po sarajevskom, te konstituizam po sarajevskom.
Brkić ne poznaje političku scenu u Srpskoj. Njemu je to sve isto. Srbi. Nit poznaje političku scenu u FBIH. Njemu je to sve isto. Bošnjaci i Hrvati. Brkiću je Banac na kavi s Kolindom normala. Premda je taj čovjek pune 4 godine podržavao ustavno nasilje nad Hrvatima  u BIH. Njemu je i Granić u Kolindinom uredu ok, premda je taj čovjek izručio Hrvate u BIH nekoliko puta višim silama za interes Hrvatske.
A Brkić je kažu iz Hercegovine. Kad ulazi u Hercegovinu, službenim saborskim kolima, i novootkucanom diplomom, udarili ga čir po želudcu? Grmi li tada nebo nad Buturovicom? Il kad ulazi u Posavinu, sijeva li mu u glavi il mu se  zijeva?
Nebitno. Bilo bi lijepo, i nadasve poželjno, u ime derventske bojne, u ime Bušića i lašvanskih grobova, da Sveti Vaso, taj u kojeg se ne smije dirati, jer je on  ratovo, i izgleda niko drugi nije,  malo sjedne i nauči povijest rata u B. Posavini.
Jer je očito ne zna. Rekavši laž da su prijatelji Armija BiH i HVO-a zajedno branili Bosnu, izrekao je još nešto. Nešto netočno što vrijeđa Posavinu, vrijeđa njene branitelje i stanovnike.
“Što se tiče konkretnog slučaja, podsjećam da je bilo uhićenja i u Livnu i u Čapljini i u Srednjoj Bosni. To je nastavak relativizacije karaktera obrambenog rata… U ovom slučaju pripadnici HVO-a koji su zajedno s partnerima Armije BiH branili Orašje za razliku od Srba koji su napadali…”
Brkiću, Armije BiH nije bilo u Bos. Brodu, Odžaku, Modriči, Šamcu, Domaljevcu, Orašju… Posavinu su branili HVO-ovci i HV. Sarajevo za Posavinu ne optužuje HV za agresiju. Agresija je samo kad HV uđe u Livno. Pitanje je dana kad će HV biti optužen za ulazak recimo u Ravno. Armija BIH, tuzlanski korpus mirno je gledala pogibije i konačan pad Posavine . Mediji u Hrvatskoj nakon te tragedije, fakturu za Posavinu izručuju Hercegovini, iako je svaka druga kuća u Posavini bila hercegovačka, i hercegovačkih korijena. To će reći da su Hercegovci sami sebe izdali? Šteta je što i Srednja Bosna nije pala. Jer bi i to Mesić naplatio Hercegovini. Onaj isti Mesić protiv čijeg gašenja ureda se Brkićev šef ustao. A Brkić šutio.
Orašje je branila 106. brigada HVO-a, 271 ih poginulo i preko 1000 ranjenih. 60 hrvatskih civila je ubijeno u Orašju. HVO, Hrvati i Muslimani koje nije indoktrinirao Alija. Iako ti Muslimani tu i tamo glasaju za SDA. Alija je tada šutio. Čak ni to nije bio njegov rat.  Danas je tom istom Sarajevu porasla briga za Posavinom. Kad god se spomene Treći entitet oni izvuku Posavinu. Što oni imaju s Posavinom koju su izdali?  Alija je stvorio svoju Armiju i poveo Muslimane sa sobom. U Posavini to nije bilo tako. Zašto?
1) Posavina je pala nakon žestokog napada Srba u operaciji Koridor 92, nakon što je Mesićev general naredio osvajanje Modriče i zatvaranje Koridora Srbima.  Srbi su imali  svježu JNA i oficire koji su došli pomoći sa slavonske bojišnice, dakle vojno je izgubljena
2) Zato što je zamjenik zapovjednika OZ Bosanska Posavina brigadir Ilija Vincetić spriječio nekadašnjem pripadniku KOS-a i oficiru JNA Seferu Haliloviću da zarati s Hrvatima u Posavini tj. Orašju. Halilović je osim zasluge za pad Posavine imao zasluge i za pad Jajca. Onaj prvi pad. Kada je vojsko spriječio put HVO-u s juga da pripomogne obrani. Eto tako je veliki general branio BIH. I Posavinu. I Jajce. Koje je danas “hrvatski kraljevski grad”. Pod bošnjačkom vlašću.
Aliji su itekako valjali KOS-ovci. Halilović je bio super. Zato bitno je da se ne nasijeda na laži. Jel tako Brkiću?
Povijest zaš nije diplomski rad na policijskoj višoj školi. Ne može se plagirati. Ako ti je lijeno baviti se zemljom svog oca, djeda i pradjeda, i poviješću tragedije ovog naroda  onda se nemoj ni baviti. Jednostavno je.
Poskokov tim za analizu rata u BiH i medijskih pizdarija