Published On: Sat, Oct 24th, 2015

MILIJUNSKA INVESTICIJA Arapskim kapitalom gradi se sportski kompleks na Rostovu kod Bugojna

Na lokaciji Rostova u Bugojnu uskoro će početi izgradnja modernog sportsko-turističkog kompleksa, vrijednog 8-10 milijuna eura.

Na lokaciji Rostova u Bugojnu uskoro će početi izgradnja modernog sportsko-turističkog kompleksa, vrijednog  8-10 milijuna eura.

U prvoj fazi projekta bit će izgrađena sportska dvorana s 810 sjedećih mjesta, a posao je povjeren firmi “Širbegović“ iz Gračanice.

Realizacija projekta počet će već u studenom, a dvorana bi trebala biti puštena u funkciju 15. lipnja 2016.

-Ugovor ćemo potpisati u Dohi, gdje ćemo precizirati i ostale rokove izgradnje budućeg sportsko-turističkog kompleksa – kazao je koordinator projekta i rukometni trener u Kataru Asim Šahman.

Prema riječima ovog Bugojanca, dvorana bi već krajem lipnja mogla primiti prve sportske ekipe iz Katara, Bahreina, Kraljevine Saudijske Arabije i drugih zemalja.

-U odličnim uvjetima, sportaši će ovdje moći obavljati pripreme za natjecanja. Dvorana će zadovoljavati sve standarde IHF-a, tako da će se u njoj moći igrati utakmice reprezentacija i klubova – naglasio je.

Projekt “Biser Rostova“, istoimene firme koja je osnovana prije tri mjeseca, predstavljen je u kabinetu bugojanskog načelnika Hasana Ajkunića.

-Siguran sam da će realizacija ovog projekta otvoriti vrata novim investicijama u našem gradu. Ponosan sam na Općinsko vijeće i građane, jer podržavaju projekte koji će omogućiti bolji razvoj općine – istaknuo je načelnik Ajkunić.

Planirano je da taj sportsko-turistički kompleks na Rostovu ima tri sportske dvorane, jedan hotel sa četiri zvjezdice, nogometno igralište te sve druge prateće sadržaje.

Realizacijom projekta stvorit će se pretpostavke za zapošljavanje 50-60 radnika.

Ipak, tvrtka Biser Bugojna još uvijek nema ni web stranicu te je u potpunosti obavijena velom tajne. Bugojanci su, pak, skeptični oko dolaska arapskog kapitala u njihov grad.