Published On: Thu, Jul 16th, 2020

Milijunaša našli raskomadanog u stanu, kamera snimila ubojicu

Milijunaša Fahima Saleha (33) pronašli su u srijedu mrtvog u njegovom stanu u New Yorku. Stravičan prizor zatekla je njegova sestra koja je bila zabrinuta jer joj se nije javljao, piše CNN.

Kada je ušla u stan vidjela je da su njegovi glava i udovi odsječeni motornom pilom koja je i dalje bila uključena u struju. Prema prvim informacijama, svi dijelovi tijela stavljeni su u plastične vreće.

Navodno, kamere u zgradi snimile su osumnjičenog s rukavicama, kapom, maskom i koferom kako ulazi u lift sa Salehom do stana.

Saleh i osumnjičeni su zajedno otišli do njegovog stana na sedmom katu, a kada su izašli iz lifta, napao ga je. Saleh je pao na pod, ali i dalje nije poznato da li ga je napadač upucao ili omamio. Zbog načina kako je organiziran napad, policija smatra da je riječ o profesionalnoj likvidaciji.

– Osumnjičeni je imao sa sobom kofer, očigledno je riječ o profesionalcu – rekao je neimenovani izvor iz policije.

 

Policiju je iznenadilo što je na licu mjesta pronašla vrlo malo krvi, s obzirom na to da je Saleh potpuno bio raskomadan, pa se smatra da je veći dio uklonio napadač. Istraživači pokušavaju utvrditi je li upravo Salehova sestra prekinula ubojicu u sklanjaju dijelova tijela, kao i je li ubojica iskoristio drugi izlaz kako bi napustio zgradu.

– I dalje ne znamo što je motiv – rekao je glasnogovornik policije.

Saleh je nekadašnji website developer koji je postao izvršni direktor kurirske službe u Lagosu u Nigeriji, a milijunaš je nedavno kupio luksuzni stan na Manhattanu za dva milijuna dolara.

Prema riječima njegovih prijatelja, Saleh je svoje bogatstvo stekao sam, a njegova strast bili su gadgeti i video igrice. Kako kažu, uživao je dovoditi tehnološke tvrtke u nerazvijene zemlje kao što su Nigerija i Indonezija.

Sin je bangladeških imigranata, a već kao tinejdžer je naučio kodirati i razvijati aplikacije. Potom je diplomirao na Sveučilištu Bentley, a već tada je imao uspjeha s aplikacijom “PrankDial” koja je napravljena tako da se upućuju šaljivi telefonski pozivi, prenosi 24sata.hr.