Published On: Pon, sij 12th, 2015

Milijan Brkić: U BiH se dogodio festival diskriminacije

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić tvrdi da je na izbore u Bosni i Hercegovini izašlo ‘100 posto više građana nego u prvom krugu’, ali kaže da se radilo o ‘samoorganizaciji’ a ne režiji njegove stranke

‘Za razliku od Hrvatske, u Bosni i Hercegovini je festival diskriminacije jer su građanima određena samo četiri biračka mjesta. Oni su se samoorganizirali i masovno izašli na glasovanje unatoč svim preprekama’, kazao je Brkić u programu N1 televizije.

Glavni tajnik HDZ-a ponovio je da stranka nije imala veze s organiziranjem prijevoza autobusima do birališta, već da ih je ‘jedan poduzetnik stavio na raspolaganje svim biračima’.

‘Na stranicama općinskih odbora HDZ-a samo je objavljeno kada autobusi kreću, ali prestanimo se baviti time’, dodao je Brkić.

Upitan je za mogućnost da Josipović dobije izbore u Hrvatskoj, no da zahvaljujući glasovima iz inozemstva pobjednica na koncu bude Kolinda Grabar Kitarović.
‘Svi državljani su jednakopravni i svaki glas je jednako vrijedan, nebitno je tko je gdje glasovao – u Hrvatskoj, Americi ili Bosni i Hercegovini. Po ustavu svi imamo ista prava i obveze’, dodao je Brkić.

Tajnik HDZ-a očekuje da će, kad se svi glasovi zbroje, njihova kandidatkinja osvojiti više od 90 posto glasova izvan Hrvatske.

‘Kad bi Josipović dobio izbore u Hrvatskoj, a ukupno ih izgubio, Kolinda Grabar Kitarović bila bi legalna predsjednica bez legitimiteta. To bi samo produbilo političke podjele i potaknulo rasprave o hrvatskim građanima u Bosni i Hercegovini, koje nam trenutno nisu potrebne’, kazao je sociolog Dražen Lalić tijekom prebrojavanja glasova, gostujući na N1 Televiziji.

Televizija N1 negdje oko 20.30 izvijestila je da je u Mostaru ‘kapija školske zgrade zatvorena’, što znači da se glasovanje na tih deset biračkih mjesta privodi kraju.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare