Published On: Pet, sij 25th, 2013

MILETIĆ: Svi oni koji misle da će od Mostara napraviti nesiguran grad, u tome neće uspjeti

Svi oni koji misle da će od Mostara napraviti nesiguran grad, u tome neće uspjeti”, izjavio je za Dnevni avaz načelnik Policijske uprave Mostar Draženko Miletić, osvrnuvši se na posljednje događaje koji su dodatno zabrinuli građane.
Prema Miletićevim riječima, neko namjerno stvara psihozu.
Uvjeren sam da će sve izaći navidjelo, počevši od slučaja TNT, gdje je jedna osoba u pritvoru, do miniranja spomenika kod Vijećnice i najnovijeg slučaja postavljanja eksplozivne naprave, za koju se ispostavilo da je bila lažna, ali ju je neko tu stavio s ciljem zastrašivanja’‘, kaže Miletić.
Miletić nije mogao dati konkretan odgovor o tome jesu li ovakvi incidenti svjesno izrežirani da bi se u političkom smislu stvorila situacija kaosa, rekavši da će istraga pokazati da li iza svega stoji politika.
Mi slažemo kockice i vidjet ćemo postoji li veza, prije svega, između naprave koja je eksplodirala i ove koja je bila lažna. Ova vrsta djela je, generalno, teško rješiva u kriminalističkoj praksi. S druge strane, popriličan broj tragova je poslat na vještačenje. Uz to, imamo dosta operativnih informacija i ništa ne prepuštamo slučaju. Sve provjeravamo. Tako smo provjerili i osobe koje su zabilježene na videosnimcima”, ističe Miletić.
Govoreći o tome što je do sada pokazala istraga u vezi s miniranjem spomenika poginulim pripadnicima Armije BiH ispred Gradske vijećnice, Miletić kaže da pripadnici Sektora kriminalističke policije u PU Mostar danonoćno rade na rasvjetljavanju ovog slučaja.
‘Nama je u interesu da riješimo to djelo, ma tko bio počinitelj! Pojedini rezultati koji su nam stigli s vještačenja ukazuju na to da je šteta trebala biti napravljena isključivo na spomeniku. Prema dosadašnjim saznanjima, ne bi bio ugrožen nitko tko bi se našao u neposrednoj blizini u trenutku eksplozije. Dakle, utvrdili smo o kakvoj je napravi riječ i kakav je eksploziv korišten, a u cilju istrage, to još ne možemo iznositi u javnost, jer trebamo počinitelje dovesti pred lice pravde”, kazao je Miletić za Dnevni avaz.