Published On: Čet, kol 25th, 2016

MILANOVIĆEV UDAR NA PLENKOVIĆEVE BIRAČE: Nama u SDP-u Angela Merkel i Europska pučka stranka neće govoriti što smijemo reći, za Hrvate u BIH ići ćemo i radikalno!

Šef SDP-a u Hrvatskoj Zoran Milanović održao je sastanak s predstavnicima braniteljskih udruženja koja su predvodila proteste 2015. godine.

Kako piše Jutarnji list, s predstavnicima boračkih udruženja koja su predvodila prosvjed u Savskoj šef SDP-a Milanović susreo se u utorak u stranačkim prostorijama. Jutarnji listjučer je došao u posjed audiozapisa tog susreta.
Sastanak u stranačkim prostorijama SDP-a, koliko se čuje na snimku, otvorio je šef SDP-a Zoran Milanović. Sastanak je potrajao nešto dulje od sat vremena, rasprava je bila dinamična i na kraju nije postignut nikakav dogovor.
Milanović:Tu smo da vidimo što možemo napraviti o dvije stvari, a to su Srbija i Bosna… Vidjeli ste i čuli moje stavove u javnosti, drugu stranu neću komentirati, vjerujem da imaju dobre namjere, čudi me da neke stvari već nisu napravljene, ne nužno radikalne stvari, ali ako bude potrebno, mi ćemo i radikalno. Jer, nama Angela Merkel i Europska pučka stranka ne govore što smijemo i što ne smijemo napraviti.”
Šef SDP-a Milanović nadalje objašnjava da je problem optužnica u Bosni i Hercegovini još teži jer imaju političku konotaciju, ali u razgovoru se vraćaju na Srbiju.
Milanović: “Ja ne volim ulaziti u konflikte sa susjedima, pa mi smo im zatvorili granicu na dva dana zato što su nas lagali jer su preko noći prognanike iz Mađarske i Rumunjske poslali na našu granicu, pa zašto me lažeš? Zato smo im zatvorili… Ako ne ide, blokirat ćemo… ne s užitkom, ali ću to napraviti.”
Prelazi potom na temu Bosne i Hercegovine za koju smatra da bi što prije trebala biti primljena u EU.
Milanović: “Ovo u Bosni i Hercegovini je još opasnije. Kako je jedan branitelj rekao big shit… Bosna i Hercegovina nije država, tamo nemaš s kim šta razgovarati… Ja bih, da se mene pita, njih ugurao u EU preko reda, kroz prste jer tamo nema reda, nema poretka. Dodik šuruje s Vučićem, pa se to sad prelama, majke ti mile, na predsjedničkim austrijskim izborima… Nekakav desničar iz austrijske provincije, kako bi dobio glasove Srba u Austriji kojima jako dobro zvuči to da se Srpska Republika odcijepi, da se organizira referendum i tip igra na to. I što ćemo mi ostaviti Hrvate u BiH s Bošnjacima, e pa nećemo… Dakle, imamo posla s negativcima, zapamtite to, to su negativci, to nisu dragi i topli ljudi”.
Cijeli razgovor možete poslušati na ovom linku.