Published On: Ned, srp 11th, 2021
#3rd | By Desk

Milanović stigao u posjet Vitezu

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović stigao je danas u Vitez, grad u središnjoj Bosni, a fotografi su zabilježili da je imao cvijet Srebrenice na reveru.

Kako je i planirano, Zoran Milanović najprije je stigao u Vitez, gdje će održati radni sastanak s predstavnicima političkog, gospodarskog i kulturnog života središnje Bosne, prenosi N1.

Slijedeći dan, 12. srpnja, hrvatski predsjednik će u Vitezu odati počast polaganjem bijele ruže i paljenjem svijeće kod spomen-obilježja “Osmica” u spomen na osmero poginule hrvatske djece prije 28 godina, koje je usmrtila granata ispaljena sa položaja tzv. Armije RBiH

Istog dana, Zoran Milanović će u Mostaru održati sastanak s rektorom i prorektorima Sveučilišta u Mostaru te održati predavanje na tom sveučilištu. Potom će se susresti s gradonačelnikom Mostara Marijom Kordićem, Priopćili su iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske.

Predsjednik Republike Hrvatske također će se susresti s gradonačelnikom Ljubuškog u tom gradu, a zatim će održati sastanak i radnu večeru s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine.

Zadnjeg dana posjete, u utorak, 13. srpnja, Zoran Milanović će otputovati u Tomislavgrad gdje će se sastati s općinskim načelnikom i predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije.

Uz to, posjetit će Franjevački samostan i Muzej Tomislavgrada u kojem će razgledati remek-djela Vlahe Bukovca i samostansku knjižnicu.

Slijedi posjeta Livnu, gdje će se Milanović susresti s livanjskim gradonačelnikom i predsjednikom Vlade.