Published On: Pon, srp 12th, 2021

Milanović stigao u posjet Mostaru

U sklopu trodnevnog posjeta Bosni i Hercegovini predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović stigao je u ponedjeljak u Mostar gdje se susreo s rektorom mostarskog sveučilišta Zoranom Tomićem i prorektorima tog sveučilišta.

Nakon susreta, Milanović će održati predavanje na Sveučilištu, a potom se sastati s mostarskim gradonačelnikom Marijom Kordićem.

Milanović stigao u posjet Mostaru - Milanović stigao u posjet Mostaru

Foto: Bljesak.info / Milanović stigao u posjet Mostaru

Prije dolaska u Mostar, Milanović je u sklopu svog posjeta u BiH boravio u Vitezu u kojem je obišao spomen-obilježje “Osmica” gdje je odao počast za osmero djece, koja su prije 28 godina poginula u eksploziji granate ispaljene s položaja Armije RBiH.

Nakon što je položio ružu na spomen-obilježje, Milanović je kratko porazgovarao s članovima obitelji ubijene djece, koji su mu zahvalili za posjet, napomenuvši da je on prvi visoki dužnosnik iz Republike Hrvatske koji je posjetio mjesto stradanja osmero djece.

Milanović stigao u posjet Mostaru - Milanović stigao u posjet Mostaru

Predsjednik Republike Hrvatske danas će se također susresti s gradonačelnikom Ljubuškog u tom gradu, a zatim će održati sastanak i radnu večeru s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine (Konoba Vodopad, Veljaci).

Milanović stigao u posjet Mostaru - Milanović stigao u posjet Mostaru

Zadnjeg dana posjeta BiH, Milanović će otputovati u Tomislavgrad i Livno gdje će održati sastanke s predstavnicima lokalnih vlasti te posjetiti Franjevački samostan i Muzej Tomislavgrada u kojem će razgledati remek djela Vlahe Bukovca i samostansku knjižnicu.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x