Published On: Čet, srp 14th, 2022

MILANOVIĆ SPREMA BOLAN UDARAC HDZ-u!? Dobronić krenuo u akciju: ‘Sprema im se kraj, skrojili su sustav u kojem samo oni pobjeđuju’

Predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić, inače izbor predsjednika RHZorana Milanovića, razriješio je prošli tjedan suca Marina Mrčelu dužnosti predsjednika Odjela za praćenje europskih propisa i sudske prakse sudova pri Vijeću Europe i Europske unije te suca Damira Kosa dužnosti predsjednika Kaznenog odjela, doznaje HRT.

Podsjećamo, Mrčela je inače bio glavni protukandidat Dobroniću za fotelju šefa Vrhovnog suda, a na Općoj sjednici Vrhovnog suda na kojoj je 31 sudac tog suda razmatrao programe kandidata za predsjednika Vrhovnog suda RH najviše glasova dobio je upravo Marin Marčela, dok je suca Radovana Dobronića, kojeg je odlučio Saboru kao svog kandidata predložiti predsjednik RH Zoran Milanović, dobio podršku od samo četiri suca.

Kasnije je Zoran Milanović ipak iskoristio sve alate koje ima kao predsjednik i progurao Dobronića za šefa Suda. Inače, Mrčela je bio i zamjenik tadašnjem šefu Vrhovnog suda Đuri Sessi, kojega bjegunac od hrvatskog pravosuđa i bivši alfa i omega hrvatskog nogometa naziva Đuro ‘Kessa’.

Nešto se događa

Sessu ili Kessu Mamić optužuje, kao i još nekolicinu sudaca, za mito i korupciju te je u nekoliko navrata iznosio dokaze da im je on sam nudio mito u novcu, raznim poklonima ili kartama za eksluzivna putovanja kao i druženja s oku ugodnim “prijateljicama”.

Pisalo se prošlih dana da su se smijenjeni Mrčela i Kos vrlo loše slagali s Dobronićem, a da bi se u pozadini mogla kuhati osveta suca Dobronića pogonjena podrškom predsjednika Zorana Milanovića.

No, kako saznajemo od dobro upućenog izvora bliskog Zoranu Milanoviću, iza svega bi se mogao kriti novi Milanovićev udarac ovoga putu u vidu napada na izborni sustav.

Izborni sustav koji je davnih dana skrojen prema mjeri najvećih stranaka, pretežito HDZ-a koji mu omogućava gotovo vječnu vladavinu, dok onim manjim i “trećim putevima” vrlo tešku izbornu utakmicu i gotovo nemoguć opstanak na duže staze, pretrpio je sve pritiske i sve inicijative za promjenu.

Na koncu, nitko nikada zapravo nije prstom mrdnuo. Spominjalo se tu različitih modela, promjena izbornih jedinica, preslagivanja državnih unutarnjih granica prema regijama, no promjena izbornog sustava ostala je mrtvo slovo na papiru.

Žestoki udar

A ispod radara prolazi činjenica da je upravo sudac Vrhovnog suda ujedno i šef Državnog izbornog povjerenstva. U ovom slučaju, to je Radovan Dobronić, čovjek od povjerenja i zaduženja Zorana Milanovića. Početkom čišćenja nepoželjnih i nelojalnih mu kolega, Dobronić je krenuo u ozbiljnu igru u kojoj vrlo lako može biti gubitnik, vrlo teško pobjednik, a neriješeni ishod utakmice više ne postoji.

I kako saznajemo, upravo je cilj Radovana Dobronića započeti malo po malo izmjenu izbornog sustava kojom bi se dobrano uzdrmala premoć najvećih političkih stranaka i ujednačila prema mnogima nepravedna početna pozicija drugih stranaka na izborima.

“Dobronić je dobro krenuo. Ako odradi sve kako treba, mislim da napokon možemo u pravosuđu pomaknuti neke stari. Što se izbornog sustava tiče, svatko dobronamjeran priznat će da je on ovako skrojen nakaradan. Napravljen je po mjeri Vladimira Šeksa, po mjeri HDZ-a, SDP-a i onih koji vladaju već 30 godina”, rekao nam je naš izvor i dodao:

“Milanović je namirisao priliku i vrlo dobro zna gdje treba udariti HDZ-ovce. Dobronić je jako dobra, ali i sposobna poluga za taj opasan manevar. Skrojili su sustav da samo oni pobjeđuju. Treba im reći – sad je kraj”, rekao nam je naš izvor blizak Zoranu Milanoviću.

Autor:Dnevno.hr
guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Džafa
Džafa
1 mjesec prije

Ko se poigrava sa HRHB taj je u finalu gubitnik. Tako će biti i sa Plenkyjem i sa patrijotima gradžanima.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Džafa
1 mjesec prije

ZDS!
pravi nazivi ulica
ZAUVIJEK ĆE ŽIVJETI U NARODU
koji pamti svoje HEROJE!
čak i UPRKOS ljigson čovićevim hakuna mamu-ti-tatu-ti!

Last edited 1 mjesec prije by Anonimac
nisam kriv
nisam kriv
1 mjesec prije

To je u Hr šizofrenija , nema napretka !
Hrvatska je u luđačkoj košulji !
VRAPČE !!!