Published On: Čet, ruj 10th, 2020

Milanović smatra da bi Hrvatskoj kod nabavke borbenih aviona prvi izbor trebali biti Amerikanci

Predsjednik Zoran Milanović danas je u zagrebačkom hotelu Westin komentirao nabavu borbenih aviona i svoje sudjelovanje u tom procesu, piše HRT. Tom prilikom kazao je kako on ne bježi od odgovornosti i da ne mora donijeti odluku o tome, ali je između četiri ponude ipak izdvojio onu američku.

“Da sam premijer vjerojatno bih bio na čelu Povjerenstva za nabavu borbenih zrakoplova. Da budemo načisto, predsjednika se pita za mišljenje. Ta će tema doći pred Vijeće nacionale sigurnosti i donijet će se odluka. A da dajem mišljenje o svojoj odluci – to je sukob interesa. To vrijedi i za neke ljude koji su u povjerenstvo imenovani odlukom Vlade”, izjavio je Milanović.

ZAŠTO AMERIKANCI?

Ujedno je kazao kako dvojbenim smatra imenovanje ravnatelja SOA-e i voditelja Nacionalnog stožera civilne zaštite u povjerenstvo koje će odlučivati o izboru onog od koga će se avioni kupiti. Potom je kazao kako bi njegov prvi izbor ipak bili američki borbeni zrakoplovi.

“Načelno, obzirom da se ne radi o gumenim bombonima nego o jako skupim sustavima – prvi bi izbor trebali biti američki avioni. To potpuno otvoreno govorim. Za to je niz razloga – darovali su nam puno opreme, daruju to i dalje. Ja to mogu javno reći jer ne sudjelujem u nabavi”, kazao je te dodao kako je ipak važna i cijena i ono što se za nju dobije.

RUKOVANJE S PLENKOVIĆEM

Milanović je danas komentirao i Plenkovićevu poruku građanima vezanu uz epidemiološke mjere. Naime, Plenković je kazao građanima da slušaju epidemiologe i ne rukuju se te istaknuo kako se on morao rukovati s Milanovićem jer mu je dosadilo odbijati predsjednika.

 

” />

Ushuaia, Argentina- A 4k Aerial Film
00:20

01:52 / 02:25

Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Mox Player

“Ja i on smo se rukovali pet puta u međuvremena. Rukujem se s Janšom i tu nema nikakvih problema. Profitirat će proizvođači antiseptika. Peri ruke, nosi masku i udalji se malo od ljudi. Ljudi nisu glupi i ne smijemo ih sluđivati. To se zove ‘gaslighting’ – kad te izluđujem da pomisliš da si lud. Pogledajte legendarni film iz 1944. s Ingrid Bergman, gledajte da vam se to ne dogodi”, poručio je predsjednik.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>