Published On: Čet, lip 3rd, 2021

Milanović: Plenković se na kninsku tvrđavu prvi put uspeo 2016., uspio se i skljokati

PREDSJEDNIK Zoran Milanović na Facebooku je opet oštro kritizirao premijera Andreja Plenkovića.

“Masovni komunikator Plenković, promotor prava na laž još od svojih maturantskih dana, svrstava sada sebe i među autentične tumače bitaka iz Domovinskog rata. Pa omalovažava prijedlog da se ‘Oluja’ obilježava i u drugim gradovima u kojima su se vodile junačke bitke u Domovinskom ratu, a ne samo u Kninu, proglašavajući sebe – riječima ‘mnogi od nas drukčije gledaju na Knin’ – skoro pa ratnim zapovjednikom”, napisao je Milanović.

“Inicijativu da se ‘Oluja’ slavi i tamo gdje su poginule stotine hrvatskih branitelja, kod Petrinje i Gline recimo, predložili su mi ratni generali i zapovjednici koji su vodili oslobađajuće bitke. Valjda je važnije slušati njih nego onoga koji se na kninsku Tvrđavu, politički dobro sračunato, prvi put uspeo 2016. kada se uspio čak i junački skljokati”, stoji u Milanovićevom statusu.

“Ni Tuđman osim 1996. nije obilježavao pobjedu u Kninu”

“Godinama nakon ‘Oluje’, osim prve godišnjice 1996., u Kninu se slavilo nije, pobjedu nisu tamo obilježavali ni predsjednik Tuđman ni sami ratni zapovjednici, što nimalo ne umanjuje važnost Knina u Domovinskom ratu. Ako Plenković zna tko je organizirano tih godina dolazio u Knin, neka mi kaže. Ali ne pamtim, a vjerujem ni itko drugi, da se Herojski zec u znak prosvjeda tamo lancima omotao u kolovozu 1997. Jer, nema na svijetu tog sredstva masovne komunikacije kojim bi se on mogao ugurati među one kojima danas tepa ‘mnogi od nas'”, zaključuje Milanović.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x