Published On: Pon, velj 21st, 2022

Milanović, Plenković, Čović i potpuni politički kaos u BiH

Zoran Milanović danas je vjerojatno najpopularniji političar među bosanskohercegovačkim Hrvatima, i to s pravom, usudit ću se reći, prije svega zbog svojih brojnih principijelnih izjava o stanju u Bosni i Hercegovini koje je izrekao u posljednje vrijeme, pokazujući tako koliko je dubinski upoznat s ovdašnjom situacijom, kao nijedan hrvatski političar prije njega. To se prije svega odnosi na pat poziciju zbog neustavnog Izbornog zakona, zbog čega u jednoj polovici BiH, u Federaciji, još nisu implementirani rezultati prošlih parlamentarnih izbora, a ove godine bi trebali uslijediti novi. Često se iz Hrvatske mogu čuti lakonske teze kako Milanović svojim djelovanjem samo odmaže Hrvatima, što apsolutno ne stoji. U čemu je tajna? Ostavljeni na brisanom prostoru između bahate i pasivne politike bosanskohercegovačkog HDZ-a, koji bezočno politički profitira na njihovu statusu, stavljajući u prvi plan ugroženost, i bošnjačkog nacionalizma sa svojim pseudograđanskim narativom, napokon su dočekali da netko iz Hrvatske beskompromisno progovori u njihovo ime, vraćajući im tako osjećaj pogaženog dostojanstva, nakon punih 25 godina, kad su o sebi uglavnom slušali kao o “uzepeovcima” i “ustašama”, preko čega su Čovićevi fikusi na svim razinama vlasti šutke prelazili, kao i preko imenovanja ratnih zločinaca na ministarska mjesta. A onda se pojavi netko poput Milanovića i nazove stvari pravim imenom, što je za bosanskohercegovačke Hrvate neprocjenjivo.

Milanović pritom koristi prilično osebujan diskurs, koji bismo mogli opisati koristeći onu antologijsku izjavu Ćire Blaževića: “Svašta se kaže kad se priča”. U svakoj njegovoj izjavi ima svojevrsnih “viškova”, što često njegovim političkim oponentima posluži da ih lakonski odbace, ne baveći se nijednog trenutka suštinom Milanovićevih teza.

 

 | Author: Robert Anić/PIXSELLRobert Anić/PIXSELL

Međutim, isto bi se dogodilo i u slučaju da je Milanović koristio uvijeni ezopovski i sterilni rječnik Gorana Grlića Radmana. Pokušat ću to pojasniti na Milanovićevoj izjavi koja se najčešće spominjala, i još se spominje, a to je ona o “sapunu i parfemu”. Bošnjački nacionalisti i njihov medijski suport u Hrvatskoj to su sveli na rasističku tezu o “prljavim Bošnjacima”, iako je više nego jasno što je Milanović tom izjavom želio reći: da bošnjačka “građanska politika” najprije mora postati ono čime se lažno deklarira, dakle građanska, a ne nacionalistička, pa tek zatim pokušati taj princip “prodati” drugima, bez obzira na to što je to u višenacionalnim zemljama poput BiH, što je Milanoviću i više nego jasno, čista utopija. Izvrtanje Milanovićevih teza podsjeća na jedan prastari vic iz doba socijalističke Jugoslavije, u kojemu mitski Mujo iz vica na sjednici Radničkog savjeta pita direktora: “Je li ispravno da ja i četvero moje djece živimo u baraki, a ti i žena u stanu od sto kvadrata?”. “Nije ispravno”, kaže direktor, “ispravno je – u baraci”.

Kad je riječ o medijskim napadima na Milanovića “s lijeva”, uvijek treba imati na umu jednu izjavu Noama Chomskog iz 2004. godine, koju je izrekao nakon napada na njega zbog izjava kako je korištenje riječi genocid u bosanskohercegovačkom slučaju svojevrsno poricanje holokausta. Ovu, a i mnoge druge izjave Noama Chomskog treba uzeti s rezervom, zbog nekih njegovih ranijih radikalnih izjava, poput onih da je svaki američki predsjednik od Drugog svjetskog rata pa do danas ratni zločinac, da je režim Crvenih Kmera u Kambodži imao i pozitivnih strana, te da je “masakr u Srebrenici”, kako je on to nazivao, “preuveličan” od strane medija. Međutim, ne treba zbog ovoga lakonski odbacivati sve njegove tvrdnje, poput one upućene njegovim kritičarima: “U zapadnoj kulturi postojao je histerični fanatizam što se tiče Bosne, koji je podsjećao na strastvena religijska uvjerenja. Nešto poput staljinizma – ako se odmakneš samo par milimetara od partijske istine, postaješ izdajica kojeg treba uništiti. To je potpuno iracionalno. (…) Radi se o pitanju slobode govora”. Dakle, u bošnjačkom nacionalističkom diskursu Zoran Milanović je postao “izdajica kojeg treba uništiti”.

 

 | Author: Tomislav Miletić/PIXSELLTomislav Miletić/PIXSELL

Kad je riječ o unutarhrvatskim političkim relacijama, uvijek treba imati na umu da je svaka izjava Zorana Milanovića adresirana prvenstveno na Andreja Plenkovića, pa i one o BiH. Milanović je tako pokazao kako hrvatski predsjednik ne mora nužno biti fikus, da itekako može biti prijeko potreban korektiv bahatoj vladajućoj politici. U vrijeme predsjednikovanja Ive Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović često su se mogle čuti teze kako je institucija hrvatskog predsjednika suvišna. Sa Zoranom Milanovićem slične priče su utihnule, pokazalo se zapravo da je predsjednik itekako potreban, pod uvjetom da ne dolazi iz iste stranke kao i premijer, da je to za dinamiku demokratskih procesa u zemlji, pogotovo ako s druge strane imate Plenkovićevu “salama demokraciju”, dragocjeno.

Posebno je važna Milanovićeva izjava koju je dao nakon kraha sastanka u Neumu, gdje su bošnjački i hrvatski predstavnici iza zatvorenih vrata, uz američku medijaciju, pokušali postići dogovor oko Izbornog zakona: “Sve ovo što se tiče Hrvata u BiH se kuha već mjesecima. Bošnjačke stranke se ohrabruju da idu đonom na Hrvate. Dodik je u pravu, Hrvati pregovaraju u Neumu, a ovaj kaže da će svakako biti izbori. Koji je motiv Bakira i ove ekipe da daju Hrvatima milostinju? Modus operandi je isti kao Slobodana Miloševića krajem 80-ih”.

 

 | Author: Dejan Rakita/PIXSELLDejan Rakita/PIXSELL

”Ovaj” iz Milanovićeve izjave je Plenkovićev intimus Christian Schmidt, visoki predstavnik za BiH, koji je tu postavljen mimo uobičajene procedure u Vijeću sigurnosti UN-a te ga zbog toga srpska strana, uz kineski i ruski blagoslov, smatra nelegitimnim, a koji je uoči sastanka u Neumu izjavio kako će se izbori održati, bez obzira na to hoće li se predstavnici dva naroda dogovoriti, čime je unaprijed minirao bilo kakvu mogućnost dogovora. Na ovu besramnu izjavu, koja predstavlja otvoreno prizivanje političkog kaosa u zemlji, u čemu, nažalost, prednjački politika nove njemačke koalicijske vlade, a čiji je Schmidt neposredni izvršilac na terenu, osvrnuo se isključivo Milanović. Prešutio ju je čak i Dragan Čović, bez obzira na to što bi izlazak na izbore pod sadašnjim, neustavnim okolnostima za Hrvate bio čin političkog samoubojstva. Paradoksalno, njemačka politika pogoduje isključivo politici Milorada Dodika koji vješto koristi političku pat poziciju u Federaciji, što se svodi na gotovo dovršen proces puzajuće “ciprizacije” BiH, o čemu na najbolji način svjedoči deprimirajuća činjenica da od bosanskohercegovačkih institucija u punom kapacitetu funkcioniraju jedino one u Republici Srpskoj. O licemjerju te politike, što ima veze i s Milanovićem i Bosnom i Hercegovinom, na najbolji način govori “njemački dar” Ukrajini, koji je Vitalij Kličko, gradonačelnik Kijeva, nazvao “grubom šalom”. Nakon što je američka vlada donirala Ukrajini vojnu opremu, uglavnom protuoklopne rakete u vrijednosti od 200 milijuna dolara, Njemačka se “isprsila” s 5000 kaciga, ne želeći se, zbog vlastitih interesa, na bilo koji način zamjeriti Putinu. Možda upravo zbog toga ta politika manjak principijelnosti u ukrajinskom slučaju kompenzira “treniranjem strogoće” u BiH? Što Milanović, što je vrlo važno naglasiti, vješto koristi prikazujući Plenkovića kao djelić te licemjerne briselsko-berlinske osovine.

 

 | Author: Dejan Rakita/PIXSELLDejan Rakita/PIXSELL

A i “miloševićevski modus operandi” je najkraća moguća sinteza djelovanja bošnjačkih političkih stranaka, bez iznimki, što potvrđuje jedna urnebesna politička diverzija koju je u jednoj dijaloškoj emisiji sarajevske Federalne televizije izveo Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke, jedine stvarne unutarhrvatske oporbe politici Čovićeva HDZ-a. Gostujući u studiju s predstavnikom Izetbegovićeve SDA i jednim političkim neandertalcem iz Komšićeve Demokratske fronte, Raguž je u jednom trenutku pročitao “proglas” o potrebi uvođenja građanskog principa “jedan čovjek – jedan glas”, što su predstavnici SDA i DF-a dočekali s oduševljenjem, opisujući taj “proglas” kao vlastitu politiku, nakon čega im je Slaven Raguž rekao da im je pročitao dio govora Slobodana Miloševića iz 1989. godine. Pametnome dosta!

Josip Mlakić l express.hr

guest
62 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

Kakav ba komentar…..Vladimir krenuo…kupuj brasna secera i kaHve….😜

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Krenuo je on vec davno u 3 ekclp materine,nezna nion sam gdje.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

A znaš li gdje si ti? U amurikanskom šuupku?

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Muci mulac.

Tarik
Tarik
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

GOTOVO JE…..

RUSI ULAZE U UKRAJINA….

NA REDU JE BIH……

MI BOŠNJACI SLOBODNO MOŽEMO DA SE SELIMO U TURSKU….

NEMA NAM VIŠE ŽIVOTA U BIH…..

ZAPAD JE ODAVNO PUKAO….

Chevrolet
Chevrolet
Šta ti kažeš na ovo?  Tarik
3 mjeseci prije

Nece li Bog dati

anonimno
anonimno
Šta ti kažeš na ovo?  Tarik
3 mjeseci prije

Kome je to zapad pomogao.Ucjenjuju nas sa MMF – om i novcima koji nemaju pokrice.Samo stampaju , daju nam i moras slusati i raditi sto ti oni narede…Rusi daleko posteniji….
Rat u bih poceo kada je Amerika htjela i zavrsio kada su oni htjeli.Mi smo samo pijuni u sahu…

Last edited 3 mjeseci prije by anonimno
Slavenska topla duša
Slavenska topla duša
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Bošnjački nacionalisti i njihov medijski suport u Hrvatskoj to su sveli na rasističku tezu o “prljavim Bošnjacima” …

POUČAK: Ne postoje “Bošnjački nacionalisti” – u islamu je nacionalizam najstrože zabranjen 😉 – postoje samo bošnjački islamisti 😎 ili, još preciznije – sarajevski islamisti !!!

Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

mlakonjić

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

hahaha…jes, vala baš !

God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America
God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America
3 mjeseci prije

Milosevic i Tudjman su bili politicari stotinu puta veceg kalibra od ovi danasnji kromanjonaca pa nista uspijeli nisu od onog zamisljenog,njihova politika je dozivjela totalni krah sto se Bosne i Hercegovine tiče.

Ovi danasnji Milanovic,Jansa,Dodik,Orban su bitni kao i semafor u GTA.
❤🇺🇲❤🇫🇴❤

GoX
GoX
Šta ti kažeš na ovo?  God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America
3 mjeseci prije

Istina!

UNITED STATES OF AMERICA
UNITED STATES OF AMERICA
Šta ti kažeš na ovo?  God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America
3 mjeseci prije

As many as six terrorists who carried out the terrorist attack on the World Trade Center in New York and the Pentagon were members of the El-Mujahed Brigade, the terorist Army of Bosnia and Herzegovina, or were trained in camps in BiH after the war. Khalid al-Midhar, a pilot who crashed into the WTC in New York and Muhammad Ata, who was killed during a terrorist attack, were members of the terrorist Army of Bosnia and Hercegivina El-Mujahed Brigade had a BiH passport, given to them by muslim nationalist from SDA, SEFIK DZAFEROVIC and his boss BAKIR IZETBEGOVIĆ, the Joint Report said. of the U.S. Senate and Congress immediately after the Sept. 11 terrorist attacks.

In March 2004, it was established that another pilot, Navak Elhamzi, had also participated in the war in BiH as a member of the El-Mujahed Brigade.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  UNITED STATES OF AMERICA
3 mjeseci prije

👍

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  UNITED STATES OF AMERICA
3 mjeseci prije

Evo onog papagaja opet prosipa pamet.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America
3 mjeseci prije

Je dozivjela totalni krah , RS drzava za sebe a vi ostali na 17 % ,i jos sa vama dobro podzubrili zemlju , bhuhahahaha

Divide&Rule
Divide&Rule
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Bravo.

God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America
God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Drzava za sebe?Haluciniras,na kojim si drogama danas?

UNITED STATES OF AMERICA
UNITED STATES OF AMERICA
Šta ti kažeš na ovo?  God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America
3 mjeseci prije

Drz se potocara i 17 %, ne kmeci vise

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America
3 mjeseci prije

Koje ti gluposti govoriš moj zastavničaru. Ti pojma s pojmom nemaš.

Man from Nasau
Man from Nasau
Šta ti kažeš na ovo?  God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America
3 mjeseci prije

Ova zemlja je podjeljena po svim savovima nek.se zove i timbuktu nema potrebe sirit mrznju samo uzmi auto i vozi muslimanksi dio zelene boje arapska slova srpski mile se smjesi na svakom koraku hrvatski sve zastave herceg bosne to je realnost zasto da se lazemo varamo jedni druge

Kiklop
Kiklop
Šta ti kažeš na ovo?  Man from Nasau
3 mjeseci prije

Gradovi podijeljeni , u zraku se osjeca granica.Postala normalna uzrecica njihovo – nase.To tko ne vidi ili je corav ili glup…

Slavenska topla duša
Slavenska topla duša
Šta ti kažeš na ovo?  God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America
3 mjeseci prije

Tako su i u Ukrajini do jučer govorili 😎 …

Šaćir soros
Šaćir soros
3 mjeseci prije

A oće li BITI rata

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
3 mjeseci prije

Ooo sacireee, nabijem ti plisnavoj bhuleskari, ooo sacireee

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

A oće li DJIKANI genocidasi opet dobijati granatle iz Avinjana

UNITED STATES OF AMERICA
UNITED STATES OF AMERICA
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
3 mjeseci prije

As many as six terrorists who carried out the terrorist attack on the World Trade Center in New York and the Pentagon were members of the El-Mujahed Brigade, the terorist Army of Bosnia and Herzegovina, or were trained in camps in BiH after the war. Khalid al-Midhar, a pilot who crashed into the WTC in New York and Muhammad Ata, who was killed during a terrorist attack, were members of the terrorist Army of Bosnia and Hercegivina El-Mujahed Brigade had a BiH passport, given to them by muslim nationalist from SDA, SEFIK DZAFEROVIC and his boss BAKIR IZETBEGOVIĆ, the Joint Report said. of the U.S. Senate and Congress immediately after the Sept. 11 terrorist attacks.

In March 2004, it was established that another pilot, Navak Elhamzi, had also participated in the war in BiH as a member of the El-Mujahed Brigade.

Last edited 3 mjeseci prije by UNITED STATES OF AMERICA
Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  UNITED STATES OF AMERICA
3 mjeseci prije

Evo ga opet 🦜🦜🦜🦜🦜🦜🦜🦜🦜

Thomson
Thomson
3 mjeseci prije

Ova troica da budu spreman priznati neovisnu RS odmah poslije Putinovog priznanja i prije Vucica

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Thomson
3 mjeseci prije

Samo imti falis i to je to.

Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

Gospodine Mlakić, napisali ste dobar članak. Dug je, ali vrijedi ga pročitati.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

I probaću objasniti zašto je Milanović vjerovatno najpopularniji hrvatski političar u BiH (po vama) i Dodik najverovatnije najpopularniji srpski političar u BiH (ovo je po meni). Odgovor je prost – Govorite istinu i samo istinu. I ostanite dosljednji svojoj politici i svojim riječima. Realan i pošten slušalac i čitalac će to cijeniti.

Kiklop
Kiklop
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Potpisujem….

Stižemo🇬🇧🇺🇸🇬🇸
Stižemo🇬🇧🇺🇸🇬🇸
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Mogu ga po…šiti i jedan i drugi.

UNITED STATES OF AMERICA
UNITED STATES OF AMERICA
Šta ti kažeš na ovo?  Stižemo🇬🇧🇺🇸🇬🇸
3 mjeseci prije

As many as six terrorists who carried out the terrorist attack on the World Trade Center in New York and the Pentagon were members of the El-Mujahed Brigade, the terorist Army of Bosnia and Herzegovina, or were trained in camps in BiH after the war. Khalid al-Midhar, a pilot who crashed into the WTC in New York and Muhammad Ata, who was killed during a terrorist attack, were members of the terrorist Army of Bosnia and Hercegivina El-Mujahed Brigade had a BiH passport, given to them by muslim nationalist from SDA, SEFIK DZAFEROVIC and his boss BAKIR IZETBEGOVIĆ, the Joint Report said. of the U.S. Senate and Congress immediately after the Sept. 11 terrorist attacks.

In March 2004, it was established that another pilot, Navak Elhamzi, had also participated in the war in BiH as a member of the El-Mujahed Brigade.

God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America
God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Popularan samo kod legitimne sirotinje koja mu sluzi za prikupljanje jeftini politicki poena i nista vise od toga.

Last edited 3 mjeseci prije by God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America
Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America
3 mjeseci prije

A ti si popularna jedino na ovom portalu .
Vjerovatno niko ne obraća pažnju na tebe ,pa po cijele dane pišeš gluposti i mlatiš praznu slamu.
Ovim komentarima tješiš samu sebe i ove vaše tali.b.ane po portalima.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America
3 mjeseci prije

Copava droljo

UNITED STATES OF AMERICA
UNITED STATES OF AMERICA
Šta ti kažeš na ovo?  God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America
3 mjeseci prije

As many as six terrorists who carried out the terrorist attack on the World Trade Center in New York and the Pentagon were members of the El-Mujahed Brigade, the terorist Army of Bosnia and Herzegovina, or were trained in camps in BiH after the war. Khalid al-Midhar, a pilot who crashed into the WTC in New York and Muhammad Ata, who was killed during a terrorist attack, were members of the terrorist Army of Bosnia and Hercegivina El-Mujahed Brigade had a BiH passport, given to them by muslim nationalist from SDA, SEFIK DZAFEROVIC and his boss BAKIR IZETBEGOVIĆ, the Joint Report said. of the U.S. Senate and Congress immediately after the Sept. 11 terrorist attacks.

In March 2004, it was established that another pilot, Navak Elhamzi, had also participated in the war in BiH as a member of the El-Mujahed Brigade.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  UNITED STATES OF AMERICA
3 mjeseci prije

Retardu oladi malo sa tim istim clankom i bigu i narodu te je dosta mulac.

Izmetbegović
Izmetbegović
3 mjeseci prije

Uglavnom,,, kršćani su što se tiče pameti za mošnje svemirski avioni, biće sve odlučeno u korist krščana a mošnje će dobiti na kraju balade one šljemove…

šimeđodan
šimeđodan
3 mjeseci prije

Ponovit ću komentar koji sam napisao ima više od 10 godina ovdje na Poskoku. Nama neprijatelj nije ni u Sarajevu, ni u Beogradu, ni u Ankari nego u Zagrebu. Zagreb prodaje Hrvate u Beiha lagano ali sigurno. Pogledajte stavove predsjednika i premijera, dijametralno suprotni. S tim da realnu moć ima premijer, dok je predsjednik više dekorativna funkcija. Ako je itko pratio situaciju recimo u Češkoj sjetit će se izrazito proruskih i prosrpskih stavova predsjednika Zemana, dok je istovremeno češka vlada provodila izrazito proameričku politiku. Od priznanja Kosova, do protjerivanja ruskog diplomatskog osoblja, itd. itd. Istu matricu koristi i Zagreb. Milanović kao brani Hrvate, a Plenković ih otvoreno prodaje. Nemojte se zavaravat s ovim impotentnim i tragikomičnim diplomatskim akcijama mutavog Radmana. Koliko je kvarna politika Zagreba pokaziva i činjenica da je kompletan SDP glasao u EU parlamentu za sankcije Dodiku i to dok njihov dojučerašnji predsjednik kaže da tko glasa za sankcije Dodiku da je izdajnik. Ja se bojim, koliko god imao simpatije za ovog probuđenog Milanovića, da se radi o dogovorenoj akciji eutanazije Hrvata u Bih. Kao mi ćemo se svađat tko će ih više branit a u principu nećemo radit ništa naročito po tom pitanju..

Samo istina
Samo istina
Šta ti kažeš na ovo?  šimeđodan
3 mjeseci prije

Savršeno si realno opisao situaciju, svaka čast! Istina, ljepše je slušati bajke, bar dok se ne probudiš!

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  šimeđodan
3 mjeseci prije

A zar ti nisi u kninu..

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  šimeđodan
3 mjeseci prije

Proda si ti pamet odavno…Zagreb ti omogućio sve pogodnosti,inaš dvojno državljanstvo,meku granicu sa EU, imaš sve pogodnosti od kretanja do mogućnosti zapošljavanja u samoj Evropi ,..još vas na razne načine financira i opet nije dobro…idi u pm,u prednosti si i kad su Serbi i Muslimani u pitanju ,samo ti fali tičijeg mlika…ali ti bi htio HB…e nemere!😝

Stižemo🇬🇧🇺🇸🇬🇸
Stižemo🇬🇧🇺🇸🇬🇸
3 mjeseci prije

Rano si se jutros legtimisao,legolitimni.Mora da si sanjao moje mošnje p.e.d.e.r.č.i.n.o.

Last edited 3 mjeseci prije by Stižemo🇬🇧🇺🇸🇬🇸
UNITED STATES OF AMERICA
UNITED STATES OF AMERICA
Šta ti kažeš na ovo?  Stižemo🇬🇧🇺🇸🇬🇸
3 mjeseci prije

As many as six terrorists who carried out the terrorist attack on the World Trade Center in New York and the Pentagon were members of the El-Mujahed Brigade, the terorist Army of Bosnia and Herzegovina, or were trained in camps in BiH after the war. Khalid al-Midhar, a pilot who crashed into the WTC in New York and Muhammad Ata, who was killed during a terrorist attack, were members of the terrorist Army of Bosnia and Hercegivina El-Mujahed Brigade had a BiH passport, given to them by muslim nationalist from SDA, SEFIK DZAFEROVIC and his boss BAKIR IZETBEGOVIĆ, the Joint Report said. of the U.S. Senate and Congress immediately after the Sept. 11 terrorist attacks.

In March 2004, it was established that another pilot, Navak Elhamzi, had also participated in the war in BiH as a member of the El-Mujahed Brigade.

Kiklop
Kiklop
3 mjeseci prije

Nemam rijeci sve potpisujem . Tekst nije za pet nego za deset.Vidi se da zivis u Srednjoj Bosni.Biti Hrvat u Travniku , Vitezu , Uskoplju i Posusju nije isto.Nemam nista protiv Posusja , ali dao sam samo primjer da je u Sredisnjoj Bosni dosta teze.
I Alija je dijelio BiH sa Tudjmanom pod uslovom da Srednja Bosna pripadne muslimanima .Onda nisu bili bosnjaci.Tudjman nije pristao dati Srednju Bosnu.Na kraju biti ce podijeljena.Zivi bili pa vidjeli…

drZlikovac
drZlikovac
3 mjeseci prije

Bla bla bla…unatoč svemu opet će Hercegovci uskakati kroz prozor kako bi birali HDZekane…oni će možda birati Mikija na predsjedničkim izborima jer ta funkcija nije politički relevantna kao ona premijera ali kad biraju vlastodršce onda se noge lome tko će prije birati HDZ…

Kiseljak
Kiseljak
3 mjeseci prije

Nema dana da nije prijesednik Komsic tema škutorima.pa bi ga zamolio ovim da posalje jednu paletu ljekova za glavobolju ovoj škutoriji pocrkat ce jadni od muke i ujedno jos jednu paletu za smirenje tableta.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Kiseljak
3 mjeseci prije

Potpisujem apaurine mozda ce im pimoc.

Kiseljak
Kiseljak
3 mjeseci prije

Ah ah škutorija na aparatima.

Risbovina
Risbovina
3 mjeseci prije

“Čuvajte nam RS”! D.Č.

🇱🇷❤️🇧🇦🇫🇴❤️
🇱🇷❤️🇧🇦🇫🇴❤️
3 mjeseci prije

Gledaj ih ružne ovakve ko je ikad primio crnca nikad ove nebi ni pogledao

UNITED STATES OF AMERICA
UNITED STATES OF AMERICA
Šta ti kažeš na ovo?  🇱🇷❤️🇧🇦🇫🇴❤️
3 mjeseci prije

As many as six terrorists who carried out the terrorist attack on the World Trade Center in New York and the Pentagon were members of the El-Mujahed Brigade, the terorist Army of Bosnia and Herzegovina, or were trained in camps in BiH after the war. Khalid al-Midhar, a pilot who crashed into the WTC in New York and Muhammad Ata, who was killed during a terrorist attack, were members of the terrorist Army of Bosnia and Hercegivina El-Mujahed Brigade had a BiH passport, given to them by muslim nationalist from SDA, SEFIK DZAFEROVIC and his boss BAKIR IZETBEGOVIĆ, the Joint Report said. of the U.S. Senate and Congress immediately after the Sept. 11 terrorist attacks.

In March 2004, it was established that another pilot, Navak Elhamzi, had also participated in the war in BiH as a member of the El-Mujahed Brigade.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  UNITED STATES OF AMERICA
3 mjeseci prije

Alo mulac.

God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America
God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America
3 mjeseci prije

Kakve prikaze ovi gore na slici.Njih trojicu kad bi stavio na njivu da plase vrane,vrane bi vec u letu umirale al od smijeha.

Bošnjak
Bošnjak
Šta ti kažeš na ovo?  God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America
3 mjeseci prije

Opet ti sa svojim crnjcima dobro te oru u Bronxu prosti, tutko muslimanska

UNITED STATES OF AMERICA
UNITED STATES OF AMERICA
Šta ti kažeš na ovo?  Bošnjak
3 mjeseci prije

As many as six terrorists who carried out the terrorist attack on the World Trade Center in New York and the Pentagon were members of the El-Mujahed Brigade, the terorist Army of Bosnia and Herzegovina, or were trained in camps in BiH after the war. Khalid al-Midhar, a pilot who crashed into the WTC in New York and Muhammad Ata, who was killed during a terrorist attack, were members of the terrorist Army of Bosnia and Hercegivina El-Mujahed Brigade had a BiH passport, given to them by muslim nationalist from SDA, SEFIK DZAFEROVIC and his boss BAKIR IZETBEGOVIĆ, the Joint Report said. of the U.S. Senate and Congress immediately after the Sept. 11 terrorist attacks.

In March 2004, it was established that another pilot, Navak Elhamzi, had also participated in the war in BiH as a member of the El-Mujahed Brigade.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  UNITED STATES OF AMERICA
3 mjeseci prije

Glupisone mora da si tekst naucio napamet kad ga stalno ponavljas.

UNITED STATES OF AMERICA
UNITED STATES OF AMERICA
Šta ti kažeš na ovo?  God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America
3 mjeseci prije

As many as six terrorists who carried out the terrorist attack on the World Trade Center in New York and the Pentagon were members of the El-Mujahed Brigade, the terorist Army of Bosnia and Herzegovina, or were trained in camps in BiH after the war. Khalid al-Midhar, a pilot who crashed into the WTC in New York and Muhammad Ata, who was killed during a terrorist attack, were members of the terrorist Army of Bosnia and Hercegivina El-Mujahed Brigade had a BiH passport, given to them by muslim nationalist from SDA, SEFIK DZAFEROVIC and his boss BAKIR IZETBEGOVIĆ, the Joint Report said. of the U.S. Senate and Congress immediately after the Sept. 11 terrorist attacks.

In March 2004, it was established that another pilot, Navak Elhamzi, had also participated in the war in BiH as a member of the El-Mujahed Brigade.

Bate Moban
Bate Moban
3 mjeseci prije

Putin je veliki vodja,al mu nije trebalo da pominje genocid u BiH.