Published On: Sri, ožu 2nd, 2022

Milanović: Nazvat ću Dodika

“Mi BiH želimo dobro, mi ih ne komadamo, neka se to vidi u Sarajevu”, kazao je okupljenim novinarima u zagrebu predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Hrvatski predsjednik je naglasio kako je njegov uvjet za potpisivanje kandidatskog statusa Ukrajini osiguravanje tih uvjeta BiH i Kosovu, ali i odluku o početku pregovora s Albanijom i Sjevernom Makedonijom koje, prema njegovim riječima, “EU već godinama maltretira”.

Bitni razgovori

On je istaknuo kako ima poruku za Dodika:

“Poruka Dodiku, nazvat ću ga, bilo bi dobro da se vrate u okvire institucija BiH. Za Beograd je trenutak da odluči gdje pripada, je li to EU ili Rusija. Moj savjet Dodiku je: ‘Vrati se u institucije BiH, bit će bolje za tvoj narod koji te podržava, možeš ostat bez toga'”.

Milanović je naglasio kako se “Republika Srpska ne može izvući iz BiH”.

“To je nemoguće. Njihovo mjesto je na zapadu, mjesto srpskog naroda je na Zapadu, ne u Rusiji. Ja razumijem te veze, ali to je daleko”, kazao je hrvatski predsjednik.

Također, Milanović se osvrnuo na prozivke koje dolaze na adresu Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića te naglasio kako “nije vrijeme za iživljavanje”.

“Nije vrijeme da se iživljavamo na Srbiji nego im kažemo da je sad vrijeme da se odluče, sad gori. Ne morate osuditi Ruse. To je teško, ali razumijem. idemo vidjeti je li vam mjesto na zapadu ili istoku, ovo je vrijeme za neke dalekosežne odluke. Zapad godinama maltretira BiH. Tamo je pola milijuna Hrvata, to je susjedna zemlja. Njima se odmaže s kilavom EU birokracijom, oni nikako da shvate te ljude i probleme”, poručio je hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

On je istaknuo kako Hrvatska treba voditi brigu ‘isključivo o hrvatskim interesima’:

“Ovo nije kraj svijeta. Ovo je jedna tragedija pred našim očima. Treba isključivo voditi interese o hrvatskim interesima, ne se hvatat za svaku glupost koju kaže Dodik, nazvat ću ga da to više ne govori”, rekao je.

Dodao je i da Vučić i Dodik imaju podršku svojih naroda.

Briga o stabilnosti

Premijer Andrej Plenković poručio je u srijedu u Saboru kako Hrvatska vodi brigu o stabilnosti u svom okruženju i želi mir i suradnju, poručivši svima da se suzdrže od bilo kakvih incidenata, zapaljive retorike i bilo čega što bi moglo destabilizirati situaciju u kontekstu rata u Ukrajini.

“Vodimo računa o stabilnosti i sigurnosti u našem neposrednom okruženju, državama jugoistoka Europe, naša politika je politika mira i razvijanja dobrosusjedstva i podrške tim zemljama na putu prema EU i NATO-u”, kazao je Plenkoviću tijekom saborske rasprave o stanju u Ukrajini zbog ruske agresije, odgovarajući na zbrinutost zastupnika o mogućem prelijevanju krize na susjedstvo.

Želimo da se svi suzdrže od bilo kakvih incidenata, bilo kakve zapaljive retorike i bilo čega što bi moglo destabilizirati situaciju koja je ionako napeta u barem tri države u našem okruženju. Nikako se ne bi smjelo dogoditi da imamo dva paralelna krizna žarišta u Europi u isto vrijeme. Dovoljan je ovaj kaos već sada”, naglasio je premijer Plenković.

guest
nije obvezno
20 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦

Upravo,BiH i Srbija glasale za rezoluciju kojom se osudjuje agresija na Ukrajinu.

Sok o nevjerica kod pojedini.

Anonimac

Ovo Dodik neće moći preżivjeti hahahaha

Đere

Sve namještemo, konju.

GROF OD ROGACA

DEBILU GLAD POCINJE ZA 3 MJESECA.

GROF OD ROGACA

EVROPSKA UNIJA JE IZVRSILA SAMUHBISTVO, OBAVIJESTITE DEBILE,NE KONTAJU.

God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦

Khmek!🤣

Đere

Nema više eu…

Šaćir soros

Ovu situaciju samo DJIKANI tabire

Ti si glup. Nerazumiješ piičko. To je poolitika.

Anonimac

Jako bitno šta šaka isilovaca misli

SafetPsychoSaray

Ovo postaje sve bolje. Kako se mijenjaju dresovi kad gazda Vladolf zglajza u svijetu.

Anonimac

Sad se izvlaci. Odjednom on kao za cijelovitu BiH.Koji Lazov i Prevarant.Fuj

🇱🇷❤️good🇧🇦❤️bless❤️America🇷🇼

Moj milanoviću da ti žena proba moje crnce ovde u bronxu odmah bi te ostavila

Diplomata-nesudjeni

Očito da imas iskustva …u sve ti rupe croci Bronxsa meću

Šaćir soros

BUDALA zove budalu da više ne priča budalastine…BUDALI ZVONO ne TREBA

Diplomata-nesudjeni

I budala ostavi komenar

Đere

🤣🤣🤣👍

Đere

Kad je tako, što kakira ne zove.

Đere

I šta kad ga nazoviš?

Bosnjaci katolici grada sarajeva⚜️⚜️⚜️⚜️🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦❤️

Braca milance i brat vlajorad se Paze a i politika im je ista i to svjet zna a milance mjenja plocu prema BiH vidio da mu ruje tonu