Published On: Uto, svi 3rd, 2022

MILANOVIĆ: Na summitu NATO-a stavit ću veto na ulazak Finske, bh. Hrvati traže jako malo

“Sad će mene sitni kukolj nazivati ekstremistom. Hrvati znaju tko sam ja.”

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović boravi u Borovu i Vukovaru. Sudjelovao je na obilježavanju Dana grada Vukovara, a nakon toga dao je izjavu za medije.

Što se tiče ulaska Finske u NATO rekao je da će staviti veto.

“Na summitu NATO-a uložit ću veto, ovisno o tome gdje će biti pozivnica”, kazao je Milanović i dodao: “Kao đavao grešnu dušu progonit ću svakog zastupnika koji bude bio za.”

“Mi imamo jednu stranu koja je izdajnička, ljudi s privatnim motivima plus što me mrze. To će morati objasniti javnosti. To će biti pritisak na Hrvatsku, ovi su kupljeni”, rekao je Milanović.

Kazao je da bh. Hrvati traže jako malo.

“Imamo izdajničku vladu, izdaju Hrvate u BiH, a taj narod tamo traži jako malo, samo osnove, državu gdje se poštuju nacionalna prava”, rekao je Milanović.

“U BiH se očekuje da se ignorira činjenica da postoje Hrvati, Srbi i Bošnjaci pa da Bošnjaci mogu preglasati Hrvate. Za ovo smo se pripremali, potopit ćemo ih intelektualno, mene neće slomiti. Igraju na izdajničku vladu. Ja ne želim biti simpatičan u Bruxellesu, nije me briga, to su tamo bezveznjaci”, rekao je Milanović.

Rekao je da vlasti u RH rade protiv Hrvata u BiH.

“Pogledajte koliko je puta diplomacija bila suzdržana ili su uložili veto kad su bili napadi na Orbana. Ja se ne slažem s Orbanom, ali to je iživljavanje. Tu sam principijelno na strani Orbana, ne politički. A ove naše šmizle su svaki put bile na strani Orbana, bili su suzdržani, a sad rade protiv Hrvata”, rekao je Milanović.

Najavio je i da će ga početi nazivati ekstremistom.

“Sad će mene sitni kukolj nazivati ekstremistom. Hrvati znaju tko sam ja. Ja se ne natječem za poziciju u Bruxellesu, ja sam to mogao 2014. Imao sam ponudu na stolu, nisam to napravio, bilo mi je neugodno otići na plaću od 20.000 eura”, rekao je Milanović./HMS/

guest
37 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments