Published On: Pet, svi 6th, 2022

MILANOVIĆ LJEVICI: Vrijeme je da budete na pravoj strani. Učinite sve da zaštitite Hrvate u BiH

Predsjednik Republike Zoran Milanović rekao je da su izmjene zakona kojima se predlaže ukidanje imuniteta ministrima za koruptivna djela jako opasne, a da to premijer Andrej Plenković radi iz očaja i pokušava reći da je pošten.

“Ovo je Plenkovićeva slabost i to radi iz očaja da bi opravdao sve grozno što se dogodilo u mandatu Vlade. To je naprosto prožeto korupcijom i lopovlukom koji on štiti. Na ovaj način pokušava reći: ja sam pošten i ničega se ne bojim”, rekao je Milanović.

Taj je prijedlog zakonskih izmjena danas usvojen na sjednici Vlade, a predviđa ukidanje imuniteta članovima Vlade ako se radi o koruptivnom djelu za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti. Trenutno, članovi Vlade imaju imunitet od kaznenog postupka za sva djela za koja je propisana kazna do pet godina zatvora.

Milanović je taj potez ocijenio “užasno opasnim”, jer po njemu DORH ili bilo tko, može upasti u stanove ministara, privoditi ih i rasturati Vladu.

Komentirajući Kodeks ponašanja državnih dužnosnika u tijelima izvršne vlasti koji je također usvojen na Vladi, Milanović je istaknuo da od njega nema ništa te da je efikasan “kao sankcije bilo koje vrste”.

“Što znači kodeks, je li to utjerivo? Bit ćemo dobri, časna pionirska riječ. Sve ovo što se dogodilo u posljednjih godinu dana izlazi debelo iz kodeksa koji nam je poznat i jasan zadnjih 20 godina”, rekao je Milanović.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
drZlikovac
drZlikovac
22 dana prije

Miki…ljevica u RH je anacionalna ,njima je prioritet zaštita “ “kučića “..i mačića …da ne bi babe i razne sponzoruše mislile o naciji..

Anonimac
Anonimac
22 dana prije

a šta kažu slavni UDBOđeneralisimusi,
nossati, mitski, dalmoški rasti-tuno krimmos,
rečemo na primjer?!

Last edited 22 dana prije by Anonimac
Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
22 dana prije

Valjda – Di sam ja tute??

Blanka
Blanka
22 dana prije

Ljevica je k’o Zelenski, svira klavir….