Published On: Sub, ožu 27th, 2021

Milanović: Krenulo je divljačko pljuvanje, gaženje i bacanje po blatu Zlate Đurđević. Evo tko je ružan, tko prljav, a tko zao!

Predsjednik Republike Zoran Milanović u petak je prozvao premijera Andreja Plenkovića, predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića zbog vrijeđanja njegove kandidatkinje za predsjednicu Vrhovnog suda. Uzvratio im je uspoređujući ih s karakteristikama iz naslova špageti-vesterna “Ružni, prljavi, zli”, pa je tako jednog nazvao ružnim, drugog prljavim, a trećega zlim

“Krenuli su u divljačku difamaciju te osobe, krenulo je pljuvanje, gaženje i bacanje po blatu”, ustvrdio je Milanović.

“Đurđević je moj kandidat ako ne odustane, a sve rade da odustane i zato je vrijeđaju i difamiraju i vuku kroz blato”, rekao je Milanović u Rijeci reagirajući na poruku premijera Andreja Plenkovića da HDZ neće podržati Milanovićevu kandidatkinju jer krši pravni poredak i proceduru izbora.

Milanović je na to odgovorio da zakonom uopće nije jasno propisana procedura.

“Uopće se ne zna što se u ovakvoj situaciji radi”, rekao je Milanović reagirajući na premijerovu izjavu da se Zlata Đurđević “kompromitirala u cijelom procesu” i zato neće imati podršku HDZ-a.

Nakon što je Milanovićev ured predložio Državnom sudbenom vijeću da se raspiše novi javni poziv za izbor predsjednika Vrhovnog suda, a Zlata Đurđević potvrdila da će se na njega javiti, Milanović je ustvrdio da je od tog trenutka krenulo “pljuvanje, gaženje i valjanje po blatu Zlate Đurđević, profesorice kazneno-procesnog prava u Zagrebu”.

Za Plenkovića je rekao da je on “ružni lik” koji o jednoj 50-godišnjoj ženi govori kao da je njegova priležnica, a on svodnik.

“Plenković je rekao da je ona pristala da je ja vučem kroz blato”, rekao je Milanović upitavši gdje je Sanja Sarnavka, žene SDP-a i “one kojima je jezik brži od pameti da optuže svaki krivi mig”.

Tu Plenkovićevu izjavu ocijenio je “seljačkom i divljačkom uvredom jedne žene koja nije napravila ništa, a kamoli protuzakonito”.