Published On: Sri, svi 11th, 2022

MILANOVIĆ: Komšić opet ide za člana Predsjedništva, može li netko zamisliti veću uvredu

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović kritizirao je HDZ Hrvatske nazivajući ih karijeristima koji gledaju da se nikome ne zamjere, a da ispaštaju Hrvati u BiH.

Kazao je i kako bi se Franjo Tuđman stidio onog što HDZ RH radi Hrvatima u BiH, prenosi N1.

“Hrvatska je talac karijernih projekcija nekolicine ljudi. Egzistencijalne potrebe Hrvata u BiH se na ovakav bezočan način ignoriraju. Učinit ću sve od sebe, iako sam ne mogu, da svi znaju o tome. Nisam jučer otišao u Rijeku da se susretnem s Pahorom, jer sam radio pripremu dokumentacije”, rekao je Milanović.

Naveo je kako ne mogu biti okupljeni samo oko fondova i hrvatskog nogometa kada treba uraditi nešto za “slabijeg, bliskog, a istog naroda”.

“Tužno. Ljudi, netko vas gleda, vas vjernike gleda Bog, one koji ne vjeruju neki Kant ili nebeski zakon. Razmišljajte što radite”, rekao je Milanović.

Naveo je kako nije “usamljeni jahač”, ali da ga “uspavankom za Zoroa pokušavaju uspavati”.

“Što to prijeti mojoj državi, našoj dobrobiti, materijalnom statusu, položaju u međunarodnoj organizaciji i da stanemo u čvrstu zaštitu Hrvata u BiH bez oružja? Stoji strah dvojice ili trojice muškaraca srednjih godina da u Komisiji neće moći dobiti visoki posao koji ga zanima. To je moralna katastrofa. Ovo što se događa u BiH je ponižavajuće, pitanje državnog dostojanstva, da te nitko ne šiša ni za suhe šljive. A to su građani EU i NATO-a, barem njih pola milijuna”, rekao je Milanović.

Kazao je kako je svoje uradio i da će se nastaviti “svim civiliziranim i političkim sredstvima boriti se za ono što smatra ispravnim i poštenim”: “Protiv zuluma. Protiv uplitanja svih u tu jadnu državi, osim nas koji se ne uplićemo već tražimo osnove osnova.”

Milanović je komentirao i najavu Željka Komšića, koji je već tri puta biran bošnjačkim glasovima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, da će se ponovo kandidirati.

“Komšić opet ide za člana Predsjedništva, može li netko zamisliti veću uvredu od toga? Ne mogu Hrvati biti u straku da će ih bošnjačka glasačka mašinerija osakatiti u parlamentu. To me obezdušuje, vidim da je ljudima svejedno. E, meni nije”, kazao je Milanović.

“Upozoravam, ostajemo bez srca. I Plenković je za, ali ništa ne poduzima. Niska točka novije hrvatske povijesti.

Ponovio je kako Komšić ne može biti predstavnik onoga tko ga nije izabrao, a kritizirao je i Urusulu von der Leyen, predsjednicu Europske komisije. Spomenuo je i Tuđmana.

“I šta, doći Urusula von der Leyen da kaže (Hrvatima u BiH, op.a.) da će biti pokopani u limenom lijesu, a da neće biti bačeni u vatru?! Tuđmana bi bilo stid, iako neke stvari nije radio dobro. On je tvrdoglavo branio interese Hrvatske u BiH. Ne kao okupator već kao netko tko je bio svjestan šta je hrvatski interes”, poručio je Milanović kritizirajući vlast u Hrvatskoj i njihov odnos prema Hrvatima u BiH./HMS/

guest
nije obvezno
40 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Anonimac

Oteto prokleto ,znaju muslimani BIH veoma dobro šta to znači .
Ubrzo će se uvjeriti .

Anonimac

BIH je Bošnjačka država, to što vi želite oteti i pripojiti rvatskoj nikada neće uspjeti.

Mulla Bakir

BiH nikad neće biti bošnjačka država. to vama mogu biti samo mokri snovi. ovaj protektorat je najmanje država A bošnjačka nikako.

Anonimac

Nećete kršćani ni pedlja dobiti

Mulla Bakir

Ha ha možda ne znaš ali mi već imamo više nego vi. neka vas na tih vaših 23% mi smo široke ruke pa ćemo vam to dati ali ni petlja više.

Manjina

Pa zar nije bilo 17% naraslo masalla 😀

Mulla Bakir

U pravu si bilo je 17% to jest vaša slavna armija je toliko držala međutim pregovorima ste dobili još malo zahvaljujući Hrvatima.

Anonimac

Covjek ima privatnih problema u vezi neke tamo birokratske zavrzlame .Ti si u pravu ! 17 % je tvoja turska ostavstina oslobodjena od odgovornosti tvojih predaka Osmanlija . Ako se ta odgovornost ukljuci , … padas nize .

Anonimac

⅙ , i to k`o brat bratu !

SM:RT SH FA:ŠIZMU, SLOBODA BH NARODU!

DOBIĆEŠ KO I TVOJA VLAINJA PRABABA 23 SVE DO JAJCA…

SM:RT SH FA:ŠIZMU, SLOBODA BH NARODU!

DOBIĆE SH VLA’ADIJA PEDALJ…
OSUNEĆENE SAL.GIJE

Anonimac

Ako ovo bude drzava Bosnjana , potomci predaka Hrvata Bosnjana iz Bosne ce se morati vratiti sa juga Madjarske i objasniti Hrvatima Bih sta se to desavalo u ta barbarska osmanlijska vremena . Naravno da Bugari Bogumili koji su sebi dali ime ” Bosnjaci ” , u tom slucaju imaju veliki problem . Ili ?

Ujko MAČEK

DJIKANE katolicki,,,,Patareni od Anžuja do Trakije patareni bogumili…

Anonimac

Vratite vi Mađarima more pa pričajete onda šta hoćete

Phoenix

Ceka Zoki zvanicni stav Moskve po tom pitanju!

Mulla Bakir

Ma kakvi čeka naputke vojnog krila Hamasa ha ha

Phoenix

Prije da ce ga zvati Talibani, jer oni prodaju opijum

Mulla Bakir

Ma kakvi… on troši samo sportsku drogu A ovi tvoji prodaju samo fukarsku.

Anonimac

Izgleda da si ti već uzimao od talibana dok znaš šta prodaju
Svaka ptica svome jatu leti pa tako i ti phoenix.

SM:RT SH FA:ŠIZMU, SLOBODA BH NARODU!

ČEKA ZOKI SAFUN…
… TREBAĆE MU Z….
GU… Z…. A.

Mujguri 93.

Panonsko more je nestalo puno prije dolaska Mađara na ove prostore. Tako da ne znamo o kojem je moru riječ?

Ujko MAČEK

Od zadra do trsta..do zadra BOSANSKO

Ujko MAČEK

BOSNA od VRSARA DO NOVOG PAZARA

……. sinovi

Milanović štedi HDZ BIH kao da se radi o mlađem debilnom bratu kojega je Bog i onako kaznio.
Imao bi on tu i te kako sta za reci.
Nadam se da će početi što prije.
Nakon samo jednog upozorenja iz US i UK ambasade Čović je prestao spominjati blokadu izcbora kao i teritorijalnu reorganizaciju.
Snaći će se ovaj vrijedni narod kao sto se i do sada snalazio.
Zna Milanović dobro da najveći problem ostaje na RH čiju su 1000 km dugu granicu institucionalno štitili Hrvati iz BiH a čiji je utjecaj zahvaljujući HDZ RH i HDZ BIH postaje minoran.

Manjina

Ovaj put cemo ga izabrati vama u inat i vi to dobro znate ,doslo kur-cenje na naplatu 😁da nam nesta dobra cini ,mislim da ne i misljenja sam da treba da hrvati biraju svoga clana i tu nemam dilemu ali vi to hocete uz neke ucjene prijetnje eto mi smo svoje ispunili sad da vas vidimo .Sad stegnite onu stvar 😎i da napomenem ako budete i dalje se blesavili i nama neke ultimatume postavljali izbacicemo vas iz vlasti na svim razinama ,a vi se opet slizite sa cetnicima i njima ga dudlajte 😎

Mulla Bakir

Perfektno… I nama to odgovara. Vi birajte sebi Saidu a mi ćemo svoj posao.
svi sretni i zadovoljni zar ne

Manjina

Ono sto hocu reci je da ste po meni sasvim legitimnu stvar pokusali dobiti ucenjujuci i vrijedjajuci Bosnjake ,Bosnjacke politicare ,onako nam soleci rane e sad cete dobiti onu stvar ,i da inat je cudna rabota kao sto rekoh mi nase ispunismo red je na vama 😉

1 year ago zadnji put uredio Manjina
Anonimac

Od inata je i magare krepalo.😎

Ujko MAČEK

U šali je magarac crko

Mujguri 93.

Ja se nadam takvom scenariju jer vrijeme je za hop ili trop. Ovako više ne ide.

Manjina

To ti je gotova stvar ,sad da vas vidim nemojte samo po netu da se kur-ite .

Phoenix

Komsic je Tito

Anonimac

Radi ove tvoje izjave ,najvjerovatnije da se tito okreće u grobu .
Da je živ ti bi automatski išao na goli otok hahahahahaa

Anonimac

Sretan i usojesan ball Vampira poskoce!?👍

Ujko MAČEK

Puno je zla unio bake i željko na ove prostore bojim se da ćemo teško ga podokiti kad nam okrenu leđa zapadnjaci jer iskreno niko ne želi muslimanski fildžan u evropi budite iskreni moji muslimani jel tako

Mulla Bakir

Sve istina druže al primijetio sam da si podvojena ličnost🤣🤣
ne brini se ništa uklapaš se dobro u Fildžan državu. Većina je takvih he he

Ujko MAČEK

Jarane ja iz srca i raspoloženja kad mi dođe kažem krivo mi mogao sam biti sit zaposlen i vjerovatno i putovnicu imati da bake ne želi biti sultan u ovom jadu. On će svakako umrit brzo a meni samo problemi na leđima pa kom pravo kome krivo

Anonimac

Mi muslimani se međusobno moramo paziti i poštovati. Tamo gdje smo manjina prihvatat ćemo zakone večine, a tamo gdje smo večina tu nam je sveta dužnost da uspostavimo šerijat i Islamsku državu. (A.Izetbegović: Islamska deklaracija)

1 year ago zadnji put uredio Anonimac
Mulla Bakir

To je skroz u redu što se tiče nas. vi tamo slobodno možete na svom dijelu praviti što god hoćete nije naša stvar.
dobro je to svak o svom poslu.

Anonimac

Potpuno se slažem s tvojim komentarom,mi bošnjaci smo nadrljali s kroz.
Jedino nam preostaje pakirati se i pravac turska Nadam se da će nas primiti.