Published On: Pet, pro 24th, 2021

Milanović: Bošnjački unitaristi koji žele ‘satrati’ Hrvate su Plenkovićevi

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je u petak da će iduća godina biti teška za Hrvate u BiH koje žele ‘satrati’ bošnjački unitaristi, aludirajući da im premijer Andrej Plenković u tome ide na ruku, piše Hina.

Milanović je novinarima u KFOR-ovom Kampu “Villaggio Italia” kod Peći, gdje je posjetio hrvatske vojnike, odgovarao na to što ga je premijer Plenković dan ranije nazvao štetočinom.

Manevarski prostor

“Mi imamo manevarski prostor da zaštitimo interes Hrvata u BiH bez da se posvađamo s bilo kim. Milanović je štetočina i to se vidi. On se tako ponaša”, rekao je Plenković.

Milanović kaže da šteti jedino premijerovom osobnom ugledu.

“Štetimo ugledu njega i njegovih privatnih aranžmana s nekim ljudima. Tu nema ugleda, to su naprosto interesi”, istaknuo je Milanović.

Istaknuo je da će 2022. biti “teška godina” za bosanskohercegovačke Hrvate jer će ostati bez “zadnjeg utočišta na koje se mogu pozvati”, čime je aludirao na mogućnost da brojniji Bošnjaci na izborima 2022. izaberu dovoljan broj delegata u hrvatskom Domu naroda, čime bi bez njih mogli formirati entitetsku i/ili državnu vladu.

“Ovi bošnjački unitaristi koji žele ‘satrati’ Hrvate, to su doslovno njegovi (Plenkovićevi)”, dodao je.

Najponosnija štetočina

“Ako sam ja zbog toga štetočina, ja sam najponosnija štetočina i podići ću sebi spomenik trajniji od mjedi samo zbog toga”, kazao je Milanović.

Hrvatski premijer Andrej Plenković je prije pet godina na Badnjak obećao da će vlada Inu vratiti u hrvatske ruke, a ministar gospodarstva Čorić najavio je u petak za N1 da će idući tjedan vlada predstaviti odluke i zaključke o tome.

“To je prva laž koju je (Plenković) rekao”, kazao je Milanović, odbacivši mogućnost kupnje INA-e.

Komentirajući nemogućnost dogovora o imenovanju veleposlanika s premijerom, Milanović je rekao da je Plenković “čovjek koji želi diktirati sve”.

“Ne može doći lista iz HDZ-a, prijatelja i prijateljica od Plenkovića iz Donjeg grada”, kazao je Milanović.

guest
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
eukolonija
eukolonija
7 mjeseci prije

Bogu hvala na Milanoviću. Hrvatska je napokon dobila Hrvata u visokoj politici. Milanović se brine i o Hrvatima u BiH. Narod mu je iznad interesa i novca

djuro
djuro
Šta ti kažeš na ovo?  eukolonija
7 mjeseci prije

Neće još dugo, zna on to. Milanović je uhvati priliku reći ono što misli, po cijenu eliminacije iz politike i života, on je ovo shvatio kao misiju. Neka ga Bog čuva

Brcak 215
Brcak 215
7 mjeseci prije

Svim Katolicima.zelim Sretan i bericetan Bozic koju imaju samo jednu jedinu domovinu…a to je lijepa nasa BiH

Anonimac
Anonimac
7 mjeseci prije

,MILANOVICU SVAKA TI CAST

Viktor
Viktor
7 mjeseci prije

👍

Izmetbegović
Izmetbegović
7 mjeseci prije

Gosp. Predsjedniče s vama neće ništa faliti, respekt🇵🇾

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
7 mjeseci prije

Izuzev pohrvacenih bosnjaka katolika

Šaćir soros
Šaćir soros
7 mjeseci prije

Ovaj Cviljavi se politički obrazuje od komentatora sa Poskoka…najviše čita vitinu…de ba Cviljavi ne cvili nego ne kradi vodu sa Buškog jezera…međudržavne kradja…

Brcak 215
Brcak 215
7 mjeseci prije

Srecan Bozic Katolicima koje vole samo jednu.jedinu svoju drzavu -BiH..