Published On: Sub, lis 17th, 2020

MILANOVIĆ ‘Ako nisi dorastao poslu premijera, idi mami’

Ovo je opasan posao u koji je Plenković dolutao. Ako nisi dorastao tom poslu, idi mami, rekao je Milanović, dodavši da je i on kao premijer bio predmet napada, ali da je to normalno za tu funkciju.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, bio je u Samoboru gdje je komentirao aktualnosti, a ponovno je osudio napad na Markovu trgu, piše Večernji.

– Dakle, prije svega, žrtve napada i mete napada su bile policajci, policajac koji je ustrijeljen i ona druga dva policajca koja su iz smjera Sabora krenuli prema zgradi Vlade kada su vidjeli što se događa, a počinitelj krenuo po novi set metaka da bi se vratio, i da jedan od te dvojice policajaca s običnim pištoljem nije na njega zapucao tko zna što bi se dogodilo. To je poanta ove priče, a ne da ponovno imamo jednu seansu guslanja i naricanja, ovoga puta od muškarca od 50 godina koji je možda bio meta možda nije bio meta. S obzirom da imam sve podatke kao i gospodin Plenković od prve minute, gledam ga u čuđenju i divim se. Ja sam prije nekoliko mjeseci u Kninu pred cijelom javnošću pohvalio premijera za riječi i geste koje je napravio i to je vjerojatno bio jedan od mojih doprinosa širenju mržnje u Hrvatskoj, a jučer sam podsjetio kako je to izgledalo 2012. godine kada je ne iz boce, nego iz jedne velike smrdljive demižonke izašao duh mržnje, kada se mene i moju vladu nazivalo nenarodnom. Što je tada radio Plenković i njegov vjerni Gogo? Šutjeli i gledali kako da izgrade svoje sitne karijere, to je poanta priče – rekao je Milanović, navode 24sata.

Neka Plenković objasni na što je to mislio kad je rekao da sam ja 2016. godine posijao mržnju i agresiju, rekao je Milanović.

– Grozna stvar, ne smije se ponoviti, moramo razgovarati s nekim ljudima koji se osjećaju izbačenima i marginaliziranima, probati im objasniti da ustvari neprijatelji koje vide ne postoje i izbjeći ubuduće ovakve situacije. Ne prijetiti preko medija uhićenjima, otkrivati što će točno napraviti hrvatska policija, to su inače ljudi koji su zadnjih par dana kad ih pitaš ništa ne znaju. Sad sve znaju. Htio bih samo podsjetiti na to da kažu u Hercegovini i Bosni, češće nego u Hrvatskoj, lako je tuđom palicom gloginje mlatiti, gloginje su inače jako tvrde i pikave, dakle lako se tuđim radom kititi, lako je na tuđi račun raditi stvari. Svi mi imamo svoju povijest bolesti, svoju povijest radosti i kad gledate web stranice vladajuće stranke, onda se morate jako potruditi da vidite je li ta stranka uopće postojala između 2000. i 2016. – poručio je Milanović.

– Što sam to ja u kampanji 2016. posijao? Ajde, Plenkoviću, rekao je Milanović.

– Ovo je opasan posao u koji je Plenković dolutao. Ako nisi dorastao tom poslu, idi mami, rekao je Milanović, dodavši da je i on kao premijer bio predmet napada, ali da je to normalno za tu funkciju, navodi N1.

 

Izjava predsjednika Milanovića

Izjava predsjednika Milanovića

Posted by Priznajem.hr on Saturday, October 17, 2020