Published On: Sri, pro 30th, 2020

MIKULIĆ: I ove godine izborili smo 25 milijuna KM za stambeno zbrinjavanje mladih

Riječi podrške građanima i vlastima Republike Hrvatske koja je pogođena strašnim potresom već treći put u godinu dana, na jučerašnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, prvi je uputio zastupnik HDZ-a BiH Mario Mikulić, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Zastupnik Mikulić, u svojoj raspravi izdvojio je nekoliko značajnih stavki iz predloženog proračuna Federacije BiH za 2021. godinu koje se prvenstveno odnose na mlade, ali i trenutačno najvažnije teme poput borbe protiv pandemije, podrške pogođenom gospodarstvu, ali i pomoći nižim razinama vlasti.

Mladi u Federaciji BiH i iduće će godine,zahvaljujući podršci federalne Vlade, lakše do rješenja stambenog pitanja. Unatoč krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa, subvencije u iznosu od 25 milijuna maraka za kredite za stambeno zbrinjavanje, stavka su koja se, također, našla u proračunu za iduću godinu, koji je usvojen na jučerašnjoj sjednici Parlamenta FBiH. Na značaj ovog pitanja u svom govoru tijekom sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FederacijeBiH, osobit naglasak stavio je mladi zastupnik Mario Mikulić.

„Ovakva pogodnost, uvelike će olakšati osamostaljivanje mladih ljudi i dati im poticaj za ostanak u BiH. Nadam se kako je ovo tek početak u našoj borbi za bolji život i perspektivu mladog čovjeka“, kazao je, između ostalog, Mikulić.

Na mlade ljude pozitivno bi trebala utjecati i stavka u proračunu od 50 milijuna maraka koja se odnosi na zapošljavanje i samozapošljavanje, koja ranijih godina nije bila planirana u proračunu.

„Ova stavka veliki je iskorak u mjerama zapošljavanja, što je u vremenu u kojem živimo, za sve ljude, a osobito mlade iznimno važno. Značajno će utjecati i na podizanje gospodarstva u Bosni i Hercegovini koje je posljednjih mjeseci pretrpjelo ogromne štete“ naglasio je Mikulić.

Štete su pretrpjeli i proračuni gradova i općina odnosno županija koje su prva instanca s kojima se građani susreću. Stoga će, od iznimnog značaja biti financijska sredstva od 200 milijuna KM transfera prema županijama i 30 milijuna KM prema gradovima i općinama, od čega je 20 milijuna za kapitalna ulaganja koja ranije nisu bila planirana.

Između ostalog, usvojen je i transfer od 60 milijuna KM prema zdravstvu,kojim će se pomoći funkcioniranju zdravstvenih ustanova i poboljšanju statusa zdravstvenih radnika./HMS/

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x